Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου για τα γεγονότα στην Πύλη Πολιτισμού

Ανακοίνωση της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου για τα γεγονότα στην Πυλη Πολιτισμού:

Την Τετάρτη 20/3 δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της «Πύλης Πολιτισμού», σωματείου της πόλης μας, το οποίο εκτός από την πολιτιστική του δραστηριότητα ενισχύει με τρόφιμα μεγάλο αριθμό κατοίκων του Ναυπλίου, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν τα μέσα για την διατροφή τους, όπως και για αυτή των μελών της οικογένειάς τους. 
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας καδρόνια και κοντάρια στα χέρια ακροβολίστηκαν γύρω από τα γραφεία του σωματείου, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη του, καθώς και τους δικαιούχους, σύμφωνα με κριτήρια που έχει θέσει ο σύλλογος, των τροφίμων.
Η «Πύλη Πολιτισμού», ανάλογα με τις δυνατότητές της, δίνει τρόφιμα σε κάθε κάτοικο αυτής της πόλης που έχει ανάγκη, με έμφαση στις οικογένειες με ανήλικα παιδιά και χωρίς διάκριση εθνικότητας, θρησκείας ή καταγωγής.
Αυτό ενόχλησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία με μεθόδους εκφοβισμού και τρομοκράτησης προσπαθούν αφενός να αποκλείσουν τους μετανάστες και τους τσιγγάνους από τη διανομή τροφίμων και αφετέρου να υποδεικνύουν αυτοί στα μέλη του συλλόγου σε ποιους θα δίνουν τρόφιμα.
Η αντίδραση των κατοίκων της πόλης μας ήταν άμεση. Δεκάδες συγκεντρώθηκαν άμεσα έξω από τα γραφεία της «Πύλης Πολιτισμού» για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο έργο της και να  δείξουν έμπρακτα στα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι η προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας δεν θα περάσει.
Ως γραμματεία της Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου δηλώνουμε ότι ήμασταν και θα είμαστε, εάν απαιτηθεί ξανά, στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας, η οποία όμως δεν αφορά μόνο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το σύνολο, σχεδόν, της Ναυπλιακής κοινωνίας. Στη λογική αυτή επικροτούμε την απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Ναυπλίου που καταδίκασε τις ως άνω ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής. Θέλουμε όμως να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την στάση των ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, οι οποίοι παίζοντας το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου κράτησαν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα και έκλεισαν τα μάτια τους μπροστά σε διαπραττόμενα μπροστά τους αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της έργω εξύβρισης από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε επώνυμη καταγγελία για αντιποίηση αρχής, καθώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής απαιτούσαν από τους εισερχόμενους στα γραφεία του σωματείου δικαιούχους των τροφίμων να ελέγξουν τα χαρτιά τους για να αποκλείσουν τους μετανάστες.
Επίσης την απορία μας για το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα του τοπικού τύπου δεν προσήλθε, παρότι ενημερώθηκε για τα γεγονότα, για να τα καλύψει με επάρκεια.  
Τέλος θέλουμε να δηλώσουμε ότι η προσπάθεια στοχοποίησης και τρομοκράτησης συγκεκριμένων μελών του σωματείου, μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίου, αλλά και γενικότερα πολιτών του Ναυπλίου με εκφράσεις του στυλ «ξέρουμε που μένεις», «ξέρουμε ποιος είσαι», «θα έρθουμε να σε βρούμε», συνοδευμένες με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα  δεν θα περάσει και ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν σε οποιαδήποτε απόπειρά πραγματοποίησης των απειλών τους.     
Η γραμματεία της Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Ναυπλίο
http://syriza-argolidas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2862.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.