Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Καταστολή απέναντι στους αγρότες στο Κιάτο

15/02/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αργολίδας βρέθηκε στην κινητοποίηση των αγροτών αλλά και φορέων στο Κιάτο, στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών. Μια μαζική και ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετατράπηκε σε αρένα όταν οι αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και συλλήψεις προσπάθησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους οι οποίοι θέλησαν να προβούν σε μια συμβολική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα.


Ο Δημήτρης Κοδέλας σχετικά με τα παραπάνω γεγονότα δήλωσε:
από το sfendona.gr

Η μαζική συγκέντρωση έδειξε ότι η κοινωνία δεν θα παραμείνει θεατής στην εξόντωσή της από τα μνημόνια και τα διαρκή μέτρα λιτότητας. Ο αγροτικός κόσμος πρέπει και θέλει να μπορεί να καλλιεργήσει, να παράγει και να ζει αξιοπρεπώς.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά κρύβεται από τους αγρότες, κρύβεται από αυτούς που παράγουν τροφή και πλούτο. Στέλνει τα ΜΑΤ να βομβαρδίζουν με χημικά ηλικιωμένους και νέους, συλλαμβάνει ανθρώπους του μόχθου και νεαρούς επειδή τόλμησαν να βγάλουν στους δρόμους την απόγνωσή τους και το δίκιο τους. Προχώρησε μάλιστα και σε προσαγωγές. Η κυβέρνηση, τουλάχιστον, ας σταματήσει να ταλαιπωρεί και να κρατά όμηρους τους προσαχθέντες, γιατί δεν είναι σαν τους κρατικοδίαιτους φίλους επιχειρηματίες του πρωθυπουργού, αλλά έχουν δουλειές στα σπίτια και στα χωράφια τους. Αν θέλει, ας έρθει να μας προσαγάγει όλους όσους συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες.
Η καταστολή απέναντι στους αγρότες στο Κιάτο αλλά και σε άλλα μέρη δείχνει και κάτι ακόμα. Όταν το μόνο που έχει απομείνει σε ένα καθεστώς είναι η καταστολή, η βία και οι επιστρατεύσεις τότε μιλάμε για τις τελευταίες στιγμές του. Τότε είναι που γίνεται και πιο επικίνδυνο για την κοινωνία και αντιδημοκρατικό. Μένει στην κοινωνία, ενωμένη και ανυποχώρητη, να τους ανατρέψει και να οδηγήσει την χώρα σε ένα μετατροϊκανό ξέφωτο.
Τέλος, η Τετάρτη 20/2 είναι ημέρα Γενικής Απεργίας, είναι μέρα όπου όλοι πρέπει να βρεθούμε στους δρόμους με ένα αίτημα: Να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής και του αυταρχισμού!

Περισσότερα για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων:
http://sfedona.gr/2013/02/14/ethniki-korinthou-patron-mat-enantion-agroton-me-ripsi-chimikon-ke-sillipsis/
 http://korinthostv.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3179.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.