Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

“Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω...” απαντά η κυβέρνηση στους αγρότες

08/02/2013

 ΔΗΛΩΣΗ 

Δήλωση του Δημήτρη Κοδέλα για τις εξαγγελίες του ΥΠΑΑΤ

Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω...” απαντά η κυβέρνηση στους αγρότεςΗ τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά αφού δε μπορεί να επιστρατεύσει τους αγρότες επιστράτευσε την παραδοσιακή μέθοδο της εξαπάτησης. Από τις 11 προτάσεις του υπουργείου οι περισσότερες είναι πράγματα αυτονόητα που είχαν ήδη δρομολογηθεί και δικαιούνταν οι αγρότες και τα οποία δε δίνουν λύση στα βασικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Οι δύο πιο βασικές, που αφορούν στο κόστος καλλιέργειας, είναι το νυχτερινό αγροτικό τιμολόγιο από 1η Ιούλη και η αύξηση της επιστροφής του ΕΦΚ για το πετρέλαιο στα περσινά επίπεδα. Ακόμα και σε αυτά η τοποθέτηση του υπουργείου περισσότερο θυμίζει προεκλογικές εξαγγελίες παρά αποφάσεις. Για μεν την επιστροφή του ΕΦΚ το υπουργείο δηλώνει πως αυτή θα αυξηθεί “εφόσον υπάρχει υπόλοιπο από το πετρέλαιο θέρμανσης και το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες”. Για δε το νυχτερινό αγροτικό ρεύμα ενώ ήταν πολύ συγκεκριμένες οι αυξήσεις που έγιναν πριν λίγες μέρες, παραμένει άγνωστο το τι εννοεί η κυβέρνηση συγκεκριμένα με το νυχτερινό αγροτικό τιμολόγιο. Μάλιστα η κατάσταση αποκτά στοιχεία ωμού εμπαιγμού όταν μόλις πριν μια βδομάδα ο πρόεδρος της ΔΕΗ αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ δήλωναν στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ότι: “Ρυθμιστικά από το καλοκαίρι και μετά δεν θα υπάρχει αγροτικό τιμολόγιο...” και “Υπάρχει ένα γεγονός που λέει ότι η υπάρχουσα νομοθεσία προβλέπει ότι από την 1η Ιουλίου δεν θα παρεμβαίνει η πολιτεία, μάλλον το υπουργείο, στον καθορισμό των τιμολογίων.”. Είτε η κυβέρνηση δεν ξέρει τι λέει είτε ανοιχτά εξαπατά τους αγρότες!

Παράλληλα, πληθαίνουν οι εικόνες όπως αυτή που ορίστηκε ως φωτογραφία της ημέρας στην ιστοσελίδα της Guardian με χέρια δεκάδων πολιτών να προσπαθούν να αρπάξουν μια τσάντα φρούτα για τις οικογένειές τους στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών.

Αποκτά πλεόν χαρακτήρα κατεπείγοντος η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και διατροφικής κρίσης στην χώρα. Γίνεται πλέον ζήτημα επιβίωσης η ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακή πολιτικής και η παραγωγική ανασυγκρότηση, ειδικά του αγροτικού τομέα, με στόχο τη διατροφική αυτοδυναμία και την κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών του ελληνικού λαού.

Ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος, είναι αγώνας για διέξοδο, είναι κομμάτι του αγώνα που δίνει εδώ και τρία χρόνια ο ελληνικός λαός για τη μετάβαση σε μια άλλη Ελλάδα, της αξιοπρέπειας, της ανεξαρτησίας, της παραγωγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.