Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Οικονομικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν τη χρυσοφόρα κότα της διαχείρισης απορριμμάτων

12/02/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή του Δ. Κοδέλα σε συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας με τον αντιπεριφερειάρχη

Ο Δημήτρης Κοδέλας συμμετείχε σε συνάντηση που ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, με αφορμή το ζήτημα της φωτιάς στο δεματοποιητή και την προσωρινή παύση αποκομιδής στο Δήμο Ερμιονίδας.
Στην παρέμβασή του τόνισε τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν για την ύπαρξη στο Νομό χωματερών και την ανεξέλεγκτη κατάσταση στο δεματοποιητή Διδύμων. Τόνισε ότι πίσω από την κατάσταση αυτή βρίσκονται οικονομικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν την χρυσοφόρα κότα της διαχείρισης απορριμμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει προχωρήσει σχεδιασμένα και αποτελεσματικά ο προτεινόμενος, από το ΣΥΡΙΖΑ και δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις και αυτοδιοικητικές κινήσεις, τρόπος διαχείρισης απορριμμάτων που αφορά στην Πρόληψη-Ανάκτηση-Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή-Κομποστοποίηση.


Εδώ και καιρό το ζήτημα είναι εκρηκτικό με μη αναστρέψιμες συνέπειες. Οποιαδήποτε ολιγωρία ενέχει σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Άμεσα πρέπει να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση ανάμεσα στην Πολιτεία, στην Περιφέρεια και τους τέσσερις Δήμους του Νομού Αργολίδας και να παρθούν αποφάσεις προς όφελος των πολιτών και όχι των εργολάβων! Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει η λειτουργία συστήματος ανακύκλωσης -κομποστοποίησης, να αποκατασταθούν οι χωματερές. Η παρέμβαση και η πίεση της κοινωνίας προς αυτή την κατεύθυνση είναι καθοριστική. Ο αγώνας ενάντια στα καταστροφικά μνημόνια, ο αγώνας για μια άλλη Ελλάδα, είναι συνδεδεμένος με την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, την προστασία της δημόσιας υγείας, την ποιότητα ζωής.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.