Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά των μαθητών


06/03/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΘΕΜΑ: Αναστολή μεταφοράς μαθητών



Ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ συμμετείχε σε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά των μαθητών στο νομό.

Στη συνέχεια μαζί με εκπροσώπους των γονέων συναντήθηκε με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Α.Ε.

Στις συναντήσεις αυτές ο Δημήτρης Κοδέλας αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχει το Υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση για την κατάσταση που δημιουργήθηκε ενώ, λόγω του σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί σε δεκάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, τοποθετήθηκε υπέρ της πρότασης για αναστολή της διακοπής της μεταφοράς μαθητών από το ΚΤΕΛ για 2 ημέρες. Εφόσον εντός των δύο επόμενων ημερών δεν δοθεί λύση, η Δευτέρα θα είναι μέρα διαμαρτυρίας και κινητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Τέλος, κατέθεσε σχετική ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.



Ακολουθεί η ερώτηση:


ΕΡΩΤΗΣΗ



Προς τους Υπουργούς

  • Εσωτερικών
  • Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
  • Οικονομικών



Θέμα: Ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος μεταφοράς μαθητών του Νομού Αργολίδας

Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σχολική χρονιά ανεστάλη η μεταφορά των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ήδη η διοίκηση του ΚΤΕΛ Αργολίδας, που έχει αναλάβει το έργο, έλαβε απόφαση, αναφερόμενη στην αδυναμία της εταιρείας να καλύψει πλέον τις λειτουργικές δαπάνες του έργου αδυναμία η οποία οφείλεται τόσο στις ανεξόφλητες οφειλές εκ μέρους της Πολιτείας προς την εταιρεία για το σχολικό έτος 2011 - 2012, όσο και στην παράνομη αντισυμβατική και μη σύννομη περικοπή που γίνεται στις ως άνω οφειλές, να αναστείλει τη μεταφορά από σήμερα 06/03/2013.

Η Περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, από την άλλη πλευρά, δηλώνει αδυναμία να επιλύσει το πρόβλημα επικαλούμενη τη δυστοκία που δείχνει η Τοπική Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής του αναδόχου.

Επειδή

  1. Ακόμη και στη «μνημονιακή» Ελλάδα η Παιδεία παραμένει αναφαίρετο δικαίωμα
  2. Τις συνέπειες της αναστολής των μετακινήσεων θα υποστούν οι μαθητές και οι γονείς τους, οι οποίοι θα βρεθούν σε ένα πλήρες αδιέξοδο, αναγκαζόμενοι -οι μαθητές - είτε να μην μπορούν να μετακινηθούν προς τα σχολεία, είτε, λύση καταδικαστέα, να αναλάβουν οι οικογένειές τους το κόστος μεταφοράς τους με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.
  3. Η μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία, ιδίως σήμερα που με δική σας υπαιτιότητα κλείνετε το ένα σχολείο μετά το άλλο (όπως πρόσφατα έγινε με το νηπιαγωγείο του Ελληνικού λόγω μη αντικατάστασης εκπαιδευτικού), συνιστά κατεξοχήν υποχρέωση του Κράτους



Για τους παραπάνω λόγους, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι σκοπεύει να κάνει άμεσα το υπουργείο ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στην Αργολίδα;





Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Κοδέλας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.