Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Με αφορμή την ανάκληση της Ομοσπονδίας Χόκεϋ


03/12/2014

ΘΕΜΑ: Σχόλιο Δ. Κοδέλα σχετικά με την ανάκληση αναγνώρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϋ

Η πρόσφατη ανάκληση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϋ αποτελεί μια καθυστερημένη αλλά θετική εξέλιξη, αν και είναι δεδομένες οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες της Πολιτείας που άφησε ανεξέλεγκτη αυτή την κατάσταση.
Η φάμπρικα της πριμοδότησης μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσω εικονικών "πρωταθλημάτων" Χόκεϋ αποτελούσε πρόκληση, είχε δημιουργήσει την αγανάκτηση γονιών και πολιτών, ήταν δημοσίως γνωστή μέσω τοπικών δημοσιευμάτων και είχε επισημανθεί από την πλευρά μας στο Υπουργείο του οποίου την παρέμβαση αναμέναμε και περιμένουμε, πλέον, την πλήρη διαλεύκανσή της και την απόδοση ευθυνών.
Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αφορούσε μόνο τον παράνομο πλουτισμό όσων είχαν στήσει το “κύκλωμα χόκεϋ”. Το χειρότερο ήταν η εμπέδωση από την εφηβική ηλικία ενός πελατειακού, κάλπικου, άνισου συστήματος σχέσεων, εξυπηρετήσεων και ανέλιξης.
Απαιτείται ισονομία και δικαιοσύνη παντού! Πρέπει να τελειώνουμε με τη λερναία ύδρα της αδικίας, της ανισότητας και της ευνοιοκρατίας που ξεκινά από τη στάση του κεντρικού κράτους απέναντι σε ημετέρους της διαπλοκής και ισχυρούς και διαχέεται μέχρι το τοπικό επίπεδο παίρνοντας τις πιο απίθανες μορφές.
Ένα νέο ηθικό και αξιακό πρότυπο πρέπει να διεκδικηθεί, ειδικά από τους νέους ανθρώπους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, για αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη παντού και σε όλους! Σε αυτές τις βάσεις πρέπει να χτιστεί μια άλλη Ελλάδα της προκοπής και της προοπτικής.
Κι επειδή τα πράγματα δεν είναι μόνο γκρίζα, υπάρχει και η πλευρά των πολλών γονιών και παιδιών που αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη πρακτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.