Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση για τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου

26/11/2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. Υπουργούς

  • Υγείας
  • Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Θέμα: Καταχρηστικές και παράτυπες μετακινήσεις για να εκτελεστούν οι εφημερίες στο Κ.Υ. Κρανιδίου καταγγέλλουν γιατροί του Κ.Υ. Λυγουριού και των Περιφερειακών Ιατρείων που υπάγονται σε αυτό

Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των γιατρών, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί και στη Δικαιοσύνη, παρανόμως και καταχρηστικά καλούνται επί 4 χρόνια (από 1-1-2011) ενώ υπηρετούν στο Κ.Υ. Λυγουριού και στα Περιφερειακά Ιατρεία που υπάγονται σε αυτό (Κουτσοπόδι, Αγ. Τριάδα, Ν. Κίος, κ.ά.), να εκτελούν εφημερίες στο Κ.Υ. Κρανιδίου.
Πρόκειται για ειδικευμένους γιατρούς Γενικής Ιατρικής οι οποίοι, για να καλύψουν τις εφημεριακές ανάγκες του Κ.Υ. Κρανιδίου, αναγκάζονται να διανύσουν περισσότερα από 170 χλμ. αφού οι περισσότεροι υπηρετούν και κατοικούν στην περιοχή της Αργοναυπλίας. Καθένας καταλαβαίνει ότι οι παραπάνω συνθήκες δεν εξασφαλίζουν την ασφαλή εκτέλεση των ιατρικών καθηκόντων τους ενώ προκαλούν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων τους.


Πέραν των παραπάνω, οι ειδικευμένοι γιατροί θέτουν σειρά ζητημάτων που αφορούν τις μετακινήσεις τους, όπως ομαδικές εντολές μετακίνησης που εκδίδονται από αναρμόδιο προς τούτο όργανο της Διοίκησης, καθώς και διακριτική μεταχείριση αφού οι συγκεκριμένοι γιατροί καλούνται επι τέσσερα χρόνια να καλύπτουν “έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες” τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοί τους, που θα ήταν πιο ορθολογικό να καλύπτουν τις εφημεριακές ανάγκες του Κ.Υ. Κρανιδίου, απαλλάσσονται.

Επειδή
  • Η πρωτοβάθμια περίθαλψη στο νομό έχει περιέλθει σε οριακή κατάσταση και ειδικά στην “ακριτική” για το σύστημα υγείας περιοχή της Ερμιονίδας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι, κάτι που σας έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν.
  • Όλη αυτή η κατάσταση πέρα από απαξιωτική για τους λειτουργούς της υγείας είναι και επικίνδυνη για αυτούς αφού εξαναγκάζονται σε πολύωρες οδικές μετακινήσεις με ιδία μέσα.
  • Είναι επιβεβλημένο να ισχύουν για όλους οι κανόνες δίκαιου.

Για τους παραπάνω λόγους, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο ώστε να διερευνηθούν οι εν λόγω καταγγελίες και να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα των εφημεριών στο Kέντρο Yγείας Κρανιδίου;


Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Κοδέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.