Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Δ. Κοδέλας: Μονόδρομος είναι η απαλλαγή από όσους δεν αξιολογούν την ανθρώπινη ζωή

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Κ.Υ. Λυγουριού 

Δ. Κοδέλας: Μονόδρομος είναι η απαλλαγή από όσους δεν αξιολογούν την ανθρώπινη ζωή 

Τη Δευτέρα ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας μαζί με κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Επιδαύρου επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Λυγουριού όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή κ. Γιούργκεν Στεντεφέντερ και με εργαζόμενους στο Κ.Υ. 

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Λυγουριού τα οποία είχαν πρόσφατα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου. Ανάμεσα σε άλλα, τα σημαντικότερα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά των ελλείψεων σε προσωπικό ειδικά μετά από αποχωρήσεις και αποσπάσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα, της κάλυψης εφημεριών του Κ.Υ. Κρανιδίου, των ελλείψεων σε αναλώσιμα και των περιορισμών στα φάρμακα. 
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κοδέλας αναφέρθηκε στην κυβερνητική πολιτική απαξίωσης των δημόσιων δομών και παροχών υγείας, στην υποστελέχωση τη στιγμή που νέοι γιατροί μεταναστεύουν, στη σημασία που έχει η επαρκής κάλυψη των αναγκών των πολιτών του Δήμου Επιδαύρου και των πολλών επισκεπτών της περιοχής από το Κέντρο Υγείας. Μάλιστα, επισήμανε, ότι αν εφαρμοστεί ο κυβερνητικός προϋπολογισμός για το 2015, οι δαπάνες για την Υγεία θα μειωθούν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιη η περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η ολοένα και μεγαλύτερη επιβάρυνση των ασθενών. 
Εκτεταμένη ενημέρωση και αναφορά έγινε στο ζήτημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων. Ο Δ. Κοδέλας ενημέρωσε για σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει με θέμα: “Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τις ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων και συνοδών στα Κέντρα Υγείας” και μια απάντηση δέκα αράδων (παρατίθεται στο τέλος) που δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας χωρίς να δίνεται λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Επιπλέον, ενημέρωσε για σχετική παράσταση που έγινε και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου. 
Ο βουλευτής Αργολίδας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι πρωτοφανής η αναλγησία του Υπουργείου Υγείας στις συνεχείς αναφορές μας. Πόσες παρεμβάσεις πρέπει να κάνουμε για να ενεργοποιηθούν; Πόσους φόρους πρέπει να πληρώσει ο πολίτης για να έχει τη δυνατότητα εάν κάτι του συμβεί να μεταφερθεί έγκαιρα και με ασφάλεια σε κοντινή νοσοκομειακή μονάδα; Ύστερα από όλα αυτά, μόνο η ενεργοποίηση της ίδιας της κοινωνίας μπορεί να σταματήσει τη σημερινή τριτοκοσμική κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η απαλλαγή από όσους δεν αξιολογούν την ανθρώπινη ζωή είναι μονόδρομος.” 

Παρατίθεται η γενικόλογη και σχεδόν κυνική απάντηση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων: 
Υγ. Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνάντησης, έγινε γνωστό πως είχε συμβεί ένα πολύ σοβαρό περιστατικό στην Κοιλάδα. Ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Κρανιδίου, το ασθενοφόρο που ξεκίνησε από το Κ.Υ. Λυγουριού, με συνοδεία του Διευθυντή του, δεν μπορούσε προφανώς να φτάσει εγκαίρως και η μεταφορά στο Κ.Υ. έγινε με αστυνομικό όχημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.