Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Δ. Κοδέλας: Το Αποχετευτικό Δικτύο Λέρνας περιμένει ακόμα... χρηματοδότηση!

Δ. Κοδέλας: Το Αποχετευτικό Δικτύο Λέρνας περιμένει ακόμα... χρηματοδότηση!


Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕΚΑ και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας σχετικά με το επείγον ζήτημα της χρηματοδότησης του Αποχετευτικού Δικτύου Λέρνας. Στην ερώτησή του ο βουλευτής αφού σημειώνει για ακόμη μια φορά τη σημασία αυτού του έργου ρωτά τους Υπουργούς τι θα κάνουν "ώστε να ξεκινήσει άμεσα η  κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της Λέρνας".

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:


Προς τους κ. Υπουργούς
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας         
              
ΘEMA: Το επείγον ζήτημα του Αποχετευτικού Δικτύου Λέρνας περιμένει ακόμα... χρηματοδότηση!

Έχουν ήδη περάσει σχεδόν 2 χρόνια  από την απένταξη του έργου της αποχέτευσης της Δημοτικής Ενότητας Λέρνας με την 126367/21.12.12 απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Τα σχετικά με την απένταξη και τον τρόπο που λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις τα είχαμε επισημάνει σε ερώτηση που καταθέσαμε για το θέμα ήδη από το Γενάρη του 2013 και είχε ως θέμα: “Πρώτιστη προτεραιότητα η χρηματοδότηση υλοποίησης του αποχετευτικού Δικτύου της Λέρνας."
Από τότε είχαμε την  κατάθεση αίτησης για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σε ανταπόκριση της από 18.11.2013 πρόσκλησης του ΕΠΠΕΡΑΑ, ενώ έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από τότε που ο  Υπουργός ΠΕΚΑ δήλωνε ότι “...η υπηρεσία  έχει ήδη προβεί σε θετική αξιολόγηση της Πράξης και αναμένει την άρση των δεσμεύσεων της ίδιας εγκυκλίου του ΥΠΑΝ, ώστε να προχωρήσει στην ένταξη της Πράξης.”
Επειδή
Είναι εξαιρετικά σημαντική η προστασία της ποιότητας των υδάτων της πηγής της Λέρνας, μιας πηγής που  υδροδοτεί  τις δύο μεγάλες πόλεις του αργολικού πεδίου ενώ παραμένει ζητούμενο η τροφοδότηση με το νερό αυτό και περιοχών που εν έτει 2014 δεν έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό νερό κ.λ.π.)
Είναι απαράδεκτη η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση αυτού του έργου ενώ φαίνεται ότι ένταξή του στο Ε.Σ.Π.Α. (2007-2013) δεν αποτελεί πλέον πιθανότητα  
Όσο δεν προστατεύεται η πηγή υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και καταστροφής της  με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για την Αργολίδα.
Είναι ακατανόητη και παράλογη η απόφαση του Υπουργού Π.ΕΚ.Α. του Δεκεμβρίου 2012, σύμφωνα με την οποία είχε απενταχθεί το έργο, τη στιγμή που στο ίδιο χρονικό διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2012, είχαν ενταχθεί άλλα 40 έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, μεταξύ των οποίων και η Μονάδα Επεξεργασίας πόσιμου νερού με χρήση των πηγών του Αναβάλου.

Για τους παραπάνω λόγους, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1. Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο σας ώστε να ξεκινήσει άμεσα η  κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της Λέρνας; 



Ο ερωτών βουλευτής
Δημήτριος Κοδέλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.