Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Συνάντηση του Δημήτρη Κοδέλα με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας

Συνάντηση Δ. Κοδέλα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας

Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας είχε την Πέμπτη 28/3 ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας με αφορμή τις σαρωτικές αλλαγές που προβλέπει για τον χώρο των Φαρμακείων το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Στη συνάντηση οι φαρμακοποιοί εξήγησαν τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν οι ρυθμίσεις τόσο για τον κλάδο των φαρμακοποιών όσο και για τους πολίτες. Κοινή διαπίστωση είναι ότι πίσω από τις ρυθμίσεις κρύβονται μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να ελέγξουν πλήρως την εμπορία φαρμάκων με αποτέλεσμα τη δραματική υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης για τους πολίτες, την πλήρη υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου του φαρμακείου και του φαρμακοποιού, την αύξηση του κόστους των φαρμάκων. Επιπλέον απαράδεκτες είναι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης η οποία επέλεξε αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα διάλογο να φέρει προς ψήφιση τις συγκεκριμένες διατάξεις.

Ο Δημήτρης Κοδέλας δήλωσε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δίκαιο αγώνα των φαρμακοποιών και την πλήρη αντίθεση στις ισοπεδωτικές για τον φαρμακευτικό κλάδο ρυθμίσεις. Επεσήμανε τη διαρκή υποβάθμιση των παροχών υγείας προς τους πολίτες και την αντιμετώπιση του φαρμάκου όχι ως αγαθό αλλά ως φιλέτο που παραχωρείται στα μεγάλα συμφέροντα και στις ιδιωτικές αλυσίδες εις βάρος των πολιτών και των ασθενών. Τέλος, έθεσε το θέμα του αντιδημοκρατικού κατήφορου της κυβέρνησης καθώς το Κοινοβούλιο, πλήρως αποξενωμένο από την κοινωνία και τις ανάγκες της, καλείται σε λίγες μόνο ώρες να “συζητήσει” και να ψηφίσει διατάξεις προαποφασισμένες με την τρόικα που διαλύουν ολόκληρους κλάδους και καταργούν δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.