Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Νέο χαράτσι για τους αγρότες μέσω του ΟΣΔΕ;

28/03/2014

Ανακοίνωση της ΕΕΚΕ Aγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ για την πιστοποίηση Φορέων του ΟΣΔΕ 2014-2020: 

Νέο χαράτσι για τους αγρότες μέσω του ΟΣΔΕ;



Τα ίδια τα γεγονότα σπάνε την σιωπή της κυβέρνησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για τη ‘φωτογραφική’ πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πιστοποίηση – αναγνώριση φορέων Α'& Β' Βαθμού & Φορέα Συντονισμού και το νέο καθεστώς διαχείρισης του ΟΣΔΕ.

Με βάση την σχετική υπουργική απόφαση  που εκδόθηκε σήμερα, ως φορέας συντονισμού αναδείχθηκε το σχήμα «Γαία Επιχειρείν Ανώνυμη Εταιρεία Ψηφιακών Υπηρεσιών» στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα Πειραιώς, η Neuropablic και η ΠΑΣΕΓΕΣ επιβεβαιώνοντας ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος ήταν φωτογραφική, ενώ οι περισσότερες απορρίψεις υποψηφιοτήτων κατά το στάδιο αξιολόγησης, οφείλονται στο ότι δεν εκπλήρωναν το σκανδαλώδες απαιτούμενο, της δήλωσης, τουλάχιστον του 5% των αγροτών που αναμένεται να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης ανά γεωγραφική περιοχή, ότι επιθυμούν να λάβουν τις υπηρεσίες του υποψήφιου προς πιστοποίηση φορέα.

Μάλιστα σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ: "οι εργασίες τις οποίες αναλαμβάνουν οι πιστοποιημένοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φορείς θα αμείβονται από τους αιτούντες παραγωγούς, με βάση τιμοκατάλογο του φορέα, και ουδεμία πλέον αρμοδιότητα ή ευθύνη τυχόν συνεπειών έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ".

Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες θα επιβαρυνθούν οικονομικά για την υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης τους καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν την δυνατότητα και την εμπειρία για να κάνουν οι ίδιοι την αίτηση τους χρησιμοποιώντας την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα παραπάνω αποτελούν μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα και έχουν ως αποτέλεσμα την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των παραγωγών.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για ένα ΟΣΔΕ που θα περνά μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των δομών του ΟΠΕΚΕΠΕ, του Υπουργείου και δημόσιων υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών χωρίς επιβάρυνση τους.
Καλούμε τον Υπουργό αφού δεν απαντά στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο να απαντήσει δημόσια,  στους αγρότες για το αν και πόσο θα επιβαρυνθούν για την υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.
Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αίτημα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για να συζητηθεί το ζήτημα του ΟΣΔΕ 2014-2020 παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι βουλευτές της ΕΕΚΕ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αποστόλου Βαγγέλης
Αμμανατίδου Λίτσα
Κοδέλας Δημήτρης
Καλογερή Αγνή
Ζειμπέκ Χουσείν
Πετράκος Θανάσης
Αλεξόπουλος Απόστολος

Σχετικές παρεμβάσεις:

Αδιαφανείς διαδικασίες για το ΟΣΔΕ της περιόδου 2014-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.