Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Δήλωση Δ. Κοδέλα και Β. Αποστόλου για το ΟΣΔΕ 2014-2020


21/03/2014

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοδέλα και Βαγγέλη Αποστόλου για την ανάθεση του ΟΣΔΕ 2014-2020 στη ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ


Μπορεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μην απάντησε σε ερώτηση που καταθέσαμε στις 31 Ιανουαρίου σχετικά με την φωτογραφική προκήρυξη για το ΟΣΔΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, μας “απάντησε” όμως ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς κατά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου αξιολόγησης των προς πιστοποίηση υποψήφιων φορέων για την παραλαβή και τον έλεγχο των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών, ως φορέας συντονισμού αναδείχθηκε το σχήμα «Gaia Επιχειρείν Ανώνυμη Εταιρεία Ψηφιακών Υπηρεσιών» στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα Πειραιώς, η Neuropablic και η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Έτσι επίσης εξηγείται το γιατί έχει παραμείνει αναπάντητη από το Υπουργείο, και η ερώτηση που είχαμε καταθέσει από τις 13/5/2013 και η οποία αφορούσε το “πρόγραμμα ΓΑΙΑ Επιχειρείν”!

Μετά από την παραπάνω εξέλιξη αναδεικνύεται ουσιαστικά η εγκαθίδρυση και μάλιστα με την συμβολή του Υπουργείου, ενός μονοπωλίου το οποίο θα διαχειρίζεται το σύνολο των δεδομένων του αγροτικού τομέα, το καθεστώς των αιτήσεων ενίσχυσης των αγροτών και την ίδια την αγροτική πίστη, ενώ μάλιστα το μονοπώλιο αυτό έχει χρηματοδοτηθεί πλουσιοπάροχα από τον Δημόσιο Τομέα τον οποίο και αντικαθιστά σταδιακά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για ένα ΟΣΔΕ που θα περνά μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των δομών του ΟΠΕΚΕΠΕ, του Υπουργείου και δημόσιων υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών χωρίς επιβάρυνση τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται η αγροτική πολιτική της χώρας να μην παραδίδεται στις τράπεζες αλλά να σχεδιάζεται από το Δημόσιο σε διαβούλευση με τους αγρότες και τους εμπλεκόμενους στον αγροδιατροφικό τομέα με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Όπου χρειάζεται η συμβολή του ιδιωτικού τομέα αυτό θα γίνεται με πλήρη διαφάνεια και επ ωφελεία των αγροτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.