Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Εκτελείτε συμβόλαια ανθρωποθυσιών

18/07/2013
Τοποθέτηση του Δ. Κοδέλα στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο


 

Κύριε Υπουργέ, σε μια εποχή με τεράστια ανεργία, φτώχεια, παραμονές μιας φοροκαταιγίδας, το επόμενο διάστημα φέρνετε ένα μίνι μνημόνιο το οποίο είναι προανάκρουσμα δυστυχώς ενός μεγαλύτερου μνημονίου το οποίο θα έρθει το φθινόπωρο.

Ο κ. Μαυραγάνης, στην τοποθέτηση του, μίλησε για ένα απλό, καινοτόμο, ριζοσπαστικό νομοσχέδιο, όσον αφορά το φορολογικό σκέλος. Ξέχασε, όμως, κάτι πολύ σημαντικό, που είναι ο λόγος που δεν το ψηφίζουμε. Ξέχασε τη λέξη «δίκαιο». Επειδή, ακριβώς, δεν είναι δίκαιο, εξακολουθεί να φορολογεί τη φτώχεια και να δίνει ασυλία στον πλούτο, γι’ αυτό δεν έχει και καμία αίσθηση δικαιοσύνης και το απορρίπτουμε.

Δεύτερον,
ο εισηγητής της πλειοψηφίας, πέρα από το φορολογικό και τις αδικίες που αυτό κουβαλάει, ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα, μέσα από νέες φορολογικές ρυθμίσεις, θα έρθουν φορολογικά κίνητρα για τις επενδύσεις. Νομίζω ότι αυτό, μαζί με τον κατώτατο μισθό, που ουσιαστικά τον πάτε ακόμα πιο κάτω με μια Υπουργική Απόφαση και μόνο, δημιουργούν συνθήκες αποικίας στη χώρα μας, συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας, συνθήκες ενός οικονομικού διαμελισμού σε ειδικές οικονομικές ζώνες, όπου εκεί δεν ισχύει κανένα εργασιακό δικαίωμα και δεν ισχύει κανένα όφελος από τις επενδύσεις για τη χώρα μας, με βάση τη φοροασυλία που προβλέπεται για τις επιχειρήσεις. Ο επενδυτής, έρχεται, χτυπά, λεηλατεί και φεύγει.

Ο κ. Βορίδης, όταν συζητούνταν χθες το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας, αναφέρθηκε στους δήμους και είπε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την εποπτεία των δήμων και όχι την παρέμβαση, υπονοώντας ότι η παρέμβαση στα των ΟΤΑ πράγματι θα οδηγούσε σε μια αντισυνταγματική κατάσταση το νομοσχέδιο. Παρ΄ όλα αυτά όταν πριν κάποιους μήνες φέρατε το προηγούμενο μνημόνιο, εκεί περάσατε και την εποπτεία με το παρατηρητήριο, αλλά και την ωμή παρέμβαση, αναγκάζοντας τους δήμους που έχουν απόκλιση από τους προϋπολογισμούς, σε μέτρα τα οποία θα πληρώσουν οι δημότες, κάτι που είναι πρωτοφανές. Με βάση αυτήν τη λογική μετατρέπονται οι δήμοι σε εταιροδιοικούμενες επαρχίες των Φούχτελ, Ράιχενμπαχ και λοιπών.

Θα ήθελα, λοιπόν, για να μην είμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ' αλεύρι, εάν ισχύει η λογική που ανέφερε ο κ. Βορίδης, ότι οι Δήμοι παίρνουν χρήματα και γι’ αυτό πρέπει να ελέγχονται και να υπάρχει δημόσια εποπτεία, να μου απαντήσετε εάν στο τραπεζικό σύστημα, που έχουμε δώσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ είναι εύλογο να ζητάει κάποιος, όπως ζητάμε εμείς, να υπάρχει τουλάχιστον δημόσιος έλεγχος στις τράπεζες ή όχι. Διότι προφανώς εδώ υπάρχει μια λογική που ξεχωρίζει τα μεν από τα δε. Και αν θέλετε το τραπεζικό σύστημα, ο κορμός της οικονομίας, είναι εξαιρετικά κρίσιμο.

Βέβαια, εδώ είναι εμφανές και όλο το σκέλος της διαπλοκής και αποκαλυπτικό αυτού. Τα δισεκατομμύρια που έχουμε δώσει τα διαχειρίζονται οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες. Το μόνο που κάνετε είναι να βάζετε προέδρους τραπεζών ανθρώπους και στελέχη επιχειρήσεων οι οποίοι τις χρεοκόπησαν. Έτσι δεν κάνατε τις τελευταίες μέρες με μια επιχείρηση που έδιωξε πεντακόσιους εργαζόμενους, που έκλεισε – η επιχείρηση Κατσέλη- και βάλατε πρόεδρο τον υπεύθυνο για αυτήν την ιστορία; Προφανώς για εσάς η αξιοκρατία και η αξιολόγηση σημαίνει ότι όποιος είναι πιο καταστροφικός για τη χώρα, όποιος έχει αποτύχει να διοικήσει ακόμα και επιχειρήσεις γίνεται διαχειριστής τραπεζών.

Τρίτο ζήτημα: Φέρνετε ένα νόμο για την ανεργία. Τέτοιος είναι ο νόμος σας. Κάνει πλέον επίσημη πολιτική, κρατική πολιτική, την ανεργία. Αυτή την επιλογή κάνει. Είναι κάτι που ζήτησε η τρόικα. Ζήτησε κεφάλια η τρόικα και αυτό υλοποιείται. Διότι όπως είπε και ο κ. Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ , πρέπει να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας: Δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί: Ικανοποιείτε την τρόικα, ταυτόχρονα και τους φίλους σας που έχουν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Εκτελείτε συμβόλαια ανθρωποθυσιών. Πραγματικά συμβόλαια. «Τόσα κεφάλια θέλουμε, για να πάρετε τη δόση». Μια δόση βέβαια που πάντα επιστρέφει στους δανειστές και μένουν πίσω κουφάρια επιχειρήσεων και άνεργοι.

Επειδή μιλάτε πολύ για αξιοκρατία, θα σας διαβάσω ένα σχόλιο ενός καθηγητή που δεν είναι από τους απολυμένους, αλλά δουλεύει σε ΕΠΑΛ που απολύθηκαν συνάδελφοί του. Αναφέρει: «Oσο σκέφτομαι ότι συνάδελφοί μου, που μπαίνουν στη διαδικασία της κινητικότητας, είναι οι καθηγητές της ειδικότητας μεγάλης ζήτησης και δούλευαν υπερωρίες, χωρίς να πληρώνονται για να μην χάνουν ώρες μαθημάτων τα παιδιά… Αυτούς απολύετε. Όλα για την ιδιωτική εκπαίδευση. Τέλος η δημόσια τεχνική. Η Ελλάδα σώθηκε. Έδιωξαν τους τεμπέληδες. Ντροπή σας». Μοιράζετε πόνο, δυστυχία και απόγνωση, αλλά εσείς βλέπετε νούμερα.

Τελειώνω με το εξής: H τελευταία εβδομάδα, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι χαρακτηριστική του πολιτικού συστήματος και του πώς λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια. Τη Δευτέρα είχαμε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αποκαλυπτική για το όργιο διαπλοκής, συγκάλυψης και συνενοχής πολιτικών, τραπεζιτών, εργοδοτών, επιχειρηματικών κύκλων οι οποίοι επί χρόνια φοροδιέφευγαν με τη δική σας προστασία και ασυλία. Στη συνέχεια έχουμε το πολυνομοσχέδιο όπου αυτά τα βάρη και τη χρεοκοπία καλούν τώρα να τα πληρώσει ο κοσμάκης. Δεν κυνηγήσατε αυτούς που έκρυβαν σε offshore χρήματα και τις περιουσίες τους και τώρα καλείτε με αυτό που ψηφίζουμε σήμερα, να συνεχίσει να πληρώνει, να φορτωθεί το βάρος ο κοσμάκης.

Το τρίτο είναι η ιστορία της ΕΡΤ που είναι να συζητηθεί αύριο – μεθαύριο. Μια αντιδημοκρατική εκτροπή, χτύπημα στους εργαζόμενους, αλλά όχι μόνο. Χτύπημα στη δημοκρατία, στο πολιτισμό, στην ποιότητα, στην ίδια μας τη χώρα. Βάλατε εκεί ως Υπουργό, αξιοκρατικά υποθέτω, να κάνει αυτήν τη μεταρρύθμιση για εσάς, τον υπάλληλο της διαπλοκής.

Τέλος, έχουμε την επίσκεψη του Σόιμπλε αύριο, μια επίσκεψη στην αποικία της Γερμανίας, στο πειραματόζωο, παραμονές των εκλογών τους.

Τελειώνω, αιφνιδιάζοντάς σας, και λέγοντας ότι είμαστε υποστηρικτές της κινητικότητας, καθώς και της αναγκαστικής απομάκρυνσης. Πιστεύουμε όμως ότι οι πρώτοι που πρέπει να μετακινηθούν είστε εσείς, γιατί είστε ό,τι πιο ανάξιο και χρεοκοπημένο υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα και θέλετε να συνεχίσετε να κυβερνάτε και να καθορίζετε τη μοίρα του τόπου. Γι΄αυτόν το λόγο καλούμε σε ανένδοτο αγώνα το λαό, για να φύγετε, για να μην προλάβετε να φέρετε και το επόμενο μνημόνιο και τις επόμενες ανθρωποθυσίες το επόμενο διάστημα, για να υπάρξει μια λαϊκή μεταπολίτευση, μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας, για να απελευθερωθούν η χώρα και ο λαός από το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, από το καθεστώς της τρόικας, αυτής της φυλακής που φτιάχτηκε τα τελευταία χρόνια, για να υπάρχει πραγματική δημοκρατία και απονομή δικαιοσύνης, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, παραγωγική ανασυγκρότηση, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Αυτή η μάχη θα δοθεί από το λαό μας, γιατί είναι θέμα σωτηρίας της χώρας μας και είναι θέμα επιβίωσης και αξιοπρέπειας του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.