Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Παρέμβαση για προβλήματα εργαζομένων σε ξενοδοχείο στην Ερμιόνη

ΘΕΜΑ: Παρέμβαση για προβλήματα εργαζομένων σε ξενοδοχείο στην Ερμιόνη

Την Πέμπτη 4/7 ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμμετείχε σε διαμαρτυρία στο ξενοδοχείο Barcelo Hydra Beach στην Ερμιόνη με αφορμή τη μη ανανέωση συμβάσεων δεκατριών εργαζομένων οι οποίες έληξαν στις 30/6 και τη λύση συμβάσεων αορίστου σε άλλους τρεις.  
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου παρουσία του αντιδήμαρχου του Δήμου Ερμιονίδας Σταύρου Κούστα, του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας Κώστα Δήμιζα, του Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Σατραβέλα, του μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ Γιάννη Παπαγεωργίου και απολυμένων.

Στην τοποθέτησή του ο Δ. Κοδέλας αναφέρθηκε στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας και στη σημασία που έχει για τους εργαζόμενους που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις να επιστρέψουν στην εργασία ώστε να έχουν εισόδημα για να ζήσουν αλλά και να μπορέσουν να μπούν στο ταμείο ανεργίας. Τόνισε ότι παρά τη δύσκολη και μεταβατική (λόγω αλλαγής διεύθυνσης) περίοδο για το ξενοδοχείο δεν θα πρέπει το όποιο κόστος να φορτωθεί στους εργαζόμενους και στη μέση της τουριστικής περιόδου να βρεθούν στο δρόμο. Επίσης, καυτηρίασε τις πολιτικές της κυβέρνησης με τα προγράμματα πρακτικών και επιδοτούμενης μαθητείας που συχνά αντικαθιστούν θέσεις εργασίας που καλύπτονται από μόνιμους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μετά το τέλος της συνάντησης η διεύθυνση δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στην εταιρία.

Σε τελευταία επικοινωνία η εταιρία δήλωσε πως δεν προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω μείωση του προσωπικού και θα απαντήσει τις επόμενες μέρες για το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των εργαζομένων των οποίων έληξαν ή διακόπηκαν οι συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.