Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Απάντηση στην επιστολή του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας

17/07/2013

Απάντηση του Δημήτρη Κοδέλα στην επιστολή του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας προς τους Βουλευτές του Ν. Αργολίδας στην οποία τους καλεί να τοποθετηθούν άμεσα και να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα όπως το χαρακτηρίζουν:

Αξιότιμα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ,
σχετικά με την επιστολή που στείλατε στους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας, όπου τους καλείτε να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης, ένα νομοσχέδιο που θίγει την πλειοψηφία της κοινωνίας (απολύσεις, καταργήσεις δομών και ειδiκοτήτων, φορολογικό, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριάκες κ.α.) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ήδη τις προηγούμενες μέρες προχωρήσαμε σε σχετική δήλωση.
Σε αυτήν αναφερόμαστε στις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα έχει το πολυνομοσχέδιο ειδικά στον κλάδο της Εκπαίδευσης όπου με την κατάργηση 50 ειδικοτήτων Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ωθούνται στην ανεργία αλλά και χιλιάδες μαθητές οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Είναι δεδομένο ότι θα καταψηφίσουμε και αυτό το αντικοινωνικό νομοσχέδιο. Θα είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών αλλά και σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών ώστε οι ανάγκες της κοινωνίας να νικήσουν τις απαιτήσεις της Τρόικας.
Σας επισυνάπτουμε τη Δήλωση.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Κοδέλας


Ακολουθεί η Δήλωση σχετικά με το πολυνομοσχέδιο:

09/07/2013

Πόσακεφάλια εργαζομένων χρειάζεται τοsuccess story;


Χθες κατατέθηκε στη Βουλή το σ/νΦορολογία Εισοδήματος, Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις.
Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, πέραν των άλλων, τίθενται σε διαθεσιμότητα/απόλυση χιλιάδες εργαζόμενοι. Και στην Αργολίδα, εκπαιδευτικοί της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Σχολικοί Φύλακες, εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία βλέπουν το δρόμο εξόδου από την εργασία, με ορατές τις συνέπειες στην επαγγελματική εκπαίδευση, στην φύλαξη των σχολείων, σε λειτουργίες και υπηρεσίες των Δήμων. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους δε σταματούν εκεί. Στιςπαράπλευρες απώλειεςτου πολέμου ενάντια στην κοινωνία και την εργασία βρίσκονται και οι μαθητές.

Δεκάδες μαθητές των ΕΠΑΛ Άργους και Ναυπλίου που επέλεξαν ή παρακολούθησαν για μια χρονιά τους τομείς Υγείας και Πρόνοιας μένουν στον αέρα. Το ίδιο και μαθητές του ΕΠΑΣ που είχαν επιλέξει να γίνουν βοηθοί φαρμακείου και Κομμωτικής. Η επιλογή γι' αυτούς τους μαθητές είναι μία και αποτελεί έναν από τους ανομολόγητους στόχους του υπουργείου: Όσοι θέλετε να συνεχίσετε σε αυτές τις κατευθύνσεις, οι οποίεςέτυχενα είναι και αυτές με τη μεγαλύτερη ζήτηση, απευθυνθείτε, εφόσον έχετε χρήματα, σε ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια.
Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκονται και εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίου που παρακολούθησαν στις πρώτες τάξεις  Ιταλικά, ως δεύτερη ξένη γλώσσα, αλλά και μαθητές της Α΄ Γυμνασίου  που ήδη δήλωσαν πως θέλουν να διδαχθούν αυτή τη γλώσσα

Η κυβέρνηση, κάθε μέρα που περνάει, διευρύνει την εικόνα κοινωνικής καταστροφής και ανθρωπιστικής κρίσης. Αντί να πάρει πρωτοβουλίες μείωσης της ανεργίας, ανακοπής του τεράστιου κύματος απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, προσθέτει νέεςτυφλέςστρατιές απολυμένων από το Δημόσιο, αδιαφορεί συστηματικά για τις κοινωνικές επιπτώσεις των επιλογών της, με θεσμικό πραξικόπημα κλείνει σε μια νύχτα την ΕΡΤ, χαρίζει αυτές τις ημέρες και την τελευταία τράπεζα που ήταν υπό δημόσιο έλεγχο (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.

Ας μην τολμήσει για ακόμη μια φορά να θέσει τον εκβιασμό της δόσης, οι οποίες δόσεις αντί να δώσουν ανάσες στην καταρρέουσα οικονομία, προαπαιτούν τη διασπορά κι άλλης δυστυχίας και πόνου, εντείνουν την ύφεση και το μεγαλύτερο μέρος τους επιστρέφει στους δανειστές.

Η συντονισμένη λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να αποτρέψει τα νέα μέτρα. Ο αγώνας αυτός αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Είναι κομμάτι του αγώνα για να απελευθερωθεί η χώρα από την ομηρεία της τρόικα και να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική Δημοκρατία, εργασία και αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή.

Οι δύο βουλευτές του νομού μας, όντας πλέον και στελέχη της κυβέρνησης, είναι υπόλογοι για το τι θα πράξουν και για τις συνέπειες τόσο σε αυτούς που χάνουν τη δουλειά τους όσο και στην κοινωνία. Γιατί, υπάρχουν τα προαπαιτούμενα της τρόικας, υπάρχουν και τα προαπαιτούμενα του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.