Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Τοποθέτηση στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του έτους 2013

12/11/2012
Θέμα: Τοποθέτηση με θέμα τον Προϋπολογισμό του έτους 2013 που έγινε στην ολομέλεια το Σάββατο 10/11/2012.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα συμφωνήσουμε ότι ο Προϋπολογισμός που έφερε η κυβέρνηση είναι ένας προϋπολογισμός σωτηρίας, σωτηρίας, όμως, των δανειστών και του εγχώριου κατεστημένου.
Είναι ένας προϋπολογισμός που κατεδαφίζει την κοινωνία, δημιουργεί νέα ύφεση, εξαντλεί τους οικονομικά αδύνατους, υπονομεύει κάθε δυνατότητα ανάκαμψης και ελπιδας για το μέλλον.
Είναι ένας προϋπολογισμός που επιταχύνει το πείραμα κοινωνικής εξόντωσης ενός λαού και αρπαγής του δημόσιου πλούτου, κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας και μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο.
Ένας προϋπολογισμός κομμένος, ραμμένος και γραμμένος από τους φίλους σας εντός και εκτός της χώρας.


Αυτό το συμβόλαιο θανάτου που φέρατε και ονομάσατε προϋπολογισμό, όπως και το Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε η ισχνή και φοβισμένη πλειοψηφία των 153 βουλευτών την Τετάρτη, τι λέει; Λέει:

-στο νέο να φύγει από την χώρα ή να μείνει με τους γονείς του ζητώντας κάθε μέρα 2 με 3 ευρώ για ένα καφέ, σκοτώνοντας όνειρα, προσδοκίες, ικανότητες και δυνατότητες ολόκληρων γενεών,
-λέει στις νέες κοπέλες να μη γίνουν μανάδες, να μην κάνουνε οικογένειες,
-λέει στους νέους μαθητές να παρατήσουν τη μόρφωση, αφού έφτασαν χιλιάδες γονείς στο σημείο να αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους,
-λέει στον άνεργο ότι θα παραμείνει άνεργος. Μάλιστα είναι βέβαιο ότι θα προστεθούν πολλές δεκάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι, αφού καθημερινά περισσότεροι από χίλιοι εργαζόμενοι, αριθμός που αντιστοιχεί με τον εργασιακά ενεργό πληθυσμό μιας κωμόπολης, απολύονται, ενώ μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί η εκτίμησή σας ότι η ανεργία το 2013 θα παραμείνει στο 22,8%...,
-λέει στο συνταξιούχο ότι θα πρέπει να τον ζουν τα παιδιά του, εφόσον μπορούν και αυτά,
-λέει στον ασθενή ότι αν δεν έχει χρήματα δε μπορεί ούτε καν να μπει στο νοσοκομείο,
-λέει στον μικροεπιχειρηματία να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να πηγαίνει να ψωνίζει αυτά που πούλαγε από τις μεγάλες αλυσίδες
-λέει στον ελληνικό λαό ότι οτιδήποτε έφτιαξε δεκαετίες τώρα θα ξεπουληθεί,
-και τέλος, επειδή είμαι από μια κατ' εξοχήν αγροτική περιοχή, λέει στον αγρότη να σταματήσει να καλλιεργεί. Σκοτώνετε την ύπαιθρο.
Παίρνετε 2 συντάξεις από τους υψηλόμισθους συνταξιούχους του ΟΓΑ που παίρνουν 360 ευρώ το μήνα και αυξάνετε τις ασφαλιστικές εισφορές,
μειώνετε την επιστροφή φόρου στους αγρότες,
μειώνετε την επιδότηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ντίζελ,
αλλάζετε τη φορολογία,
φορολογείτε ακόμα και τα αγροτεμάχια,
αυξάνετε τα τιμολόγια του αγροτικού ρεύματος.
Σύνολο αξίας του κουστουμιού, περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αλλά για καθίστε λίγο.
Εσείς δεν ήσασταν που φοβερίζατε τους αγρότες ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα χάσουμε τις επιδοτήσεις από την ΕΕ;
Τώρα τι κάνετε; Παίρνετε ό,τι μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το επιστρέφετε πίσω.
Ουσιαστικά κρατάμε τους περιορισμούς της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και επιστρέφουμε τις ενισχύσεις.
Χτυπάτε με αυτό τον τρόπο το μόνο κλάδο της οικονομίας που είχε μείνει να παράγει.
Δεν ξέρω αν κατανοείτε αυτή την έννοια, κύριε Υπουργέ, τη λέξη “παράγει”, γιατί κυρίως ασχολείστε με το χρέος, τα δάνεια και τα επιτόκια.
Αναρωτιέμαι, πώς θα πάνε οι βουλευτές της επαρχίας από τη Δευτέρα στις περιοχές τους;
Πώς θα αντιμετωπίσουν τους παραγωγούς και τους γέροντες των χωριών που ούτε τσιγάρα δεν θα μπορούν να πάρουν για να πάνε στο καφενείο του χωριού και που τον καφέ τον πίνουν βερεσέ;
Όλα αυτά δεν είναιυπαρκτός λαϊκισμός”, κύριοι της Κυβέρνησης, αλλά ηυπαρκτή Ελλάδαπου φτιάχνετε, η υπαρκτή ταπείνωση και ο εξευτελισμός των ανθρώπων. Είναι η κατάληξη του τόπου μας ύστερα από δεκαετίες της δικής σας διακυβέρνησης.

Ο Προϋπολογισμός αυτός δεν είναι προϋπολογισμός σωτηρίας! Αυτός, δεν είναι Προϋπολογισμός κυρίαρχης χώρας. Αυτός ο Προϋπολογισμός είναι σύμφωνο κοινωνικής εξόντωσης, είναι Προϋπολογισμός μιας χώρας που αυτοκτονεί, είναι κατοχικός Προϋπολογισμός και, ως τέτοιος, επιστρέφεται στους εμπνευστές του!

Κύριοι της Κυβέρνησης, πάρτε το cd που μου δώσατε με τον Προϋπολογισμό σας. Αν θέλετε να φέρετε πραγματικό Προϋπολογισμό, φέρτε ένα cd με τις λίστες των φίλων σας που επί χρόνια έκαναν πάρτι με το δημόσιο χρήμα και στέλνουν σήμερα το χρέος στις πλάτες του ελληνικού λαού, αυτούς τους φίλους σας που κρύβετε τα ονόματά τους.

Επιτρέψτε μου να κάνω αναφορά σε 3 πιο ειδικά ζητήματα:
1. Μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο αυτή η Κυβέρνηση που κατά βάση αποτελείται από αυτούς που το δημιούργησαν;
Κύριοι, της κυβέρνησης, είστε αυτοί που έριξαν το κράτος έξω συνειδητά, εξυπηρετώντας επι χρόνια συγκεκριμένα συμφέροντα και αποδιαρθρώνοντας την παραγωγική βάση της χώρας.
Είστε αυτοί που τοΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑτο ονομάσατε διαπραγμάτευση και την ικανοποίηση της Τρόικα για την εθελοδουλία σας την ονομάσατε αξιοπιστία. Ο κύριος Σαμαράς για να κερδίσει την αξιοπιστία του, τη δική του, και όχι της χώρας όπως ισχυρίζεται, έδωσε εξετάσεις υποτέλειας και περιμένει εναγωνίως τα αποτελέσματα, μαδώντας τη μαργαρίτα για τη δόση των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ. Για να κερδίσει ο κ. Σαμαράς τη δική του αξιοπιστία πούλησε τη δική μας αξιοπρέπεια και υποθήκευσε το δικό μας μέλλον.
Είστε αυτοί που πριν λίγους μήνες σύσωμοι πανηγυρίζατε για τοσωτήριο” κούρεμα και σήμερα εκτιμάτε ότι θα φτάσει το 190% του ΑΕΠ και χαρακτηρίζεται πλέον από όλους ως “μη βιώσιμο”!
Αντί να σταματήσετε να βγαίνετε με ύφος χιλίων καρδιναλίων και ύφος ειδικών, αντί να αποδεχτείτε, αν όχι ότι συνειδητά εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των τραπεζών και των δανειστών, τουλάχιστον ότι έχετε αποτύχει παταγωδώς, μας φέρνεται αυτό τον Προϋπολογισμό που συνεχίζει την ίδια καταστροφική πορεία.
Αυτή είναι η αξιοπιστία σας!

2. Ακούσαμε σε αυτήν την αίθουσα και τον εξής φοβερό συλλογισμό:
Η υπαγωγή της χώρας σε μνημόνια και έλεγχο να ονομάζεταιπροσπάθεια ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας”. Ο ραγιαδισμός και η υποδούλωση, δηλαδή, είναι ο δρόμος προς την ανεξαρτησία.
Λέτε ξανά ψέματα. Δεν είναι το πρωτογενές έλλειμμα που μας δένει με τους δανειστές αλλά η υποτέλειά σας. Τα μέτρα τα παίρνετε, όχι για να καλυφθεί το πρωτογενές έλλειμμα, αλλά για να πληρωθούν μέχρι κεραίας οι τόκοι στους δανειστές. Οι τόκοι φέτος είναι 11,7 δισεκατομμύρια και 8,9 δισεκατομμύρια για το 2013. Όλες οι περικοπές, δηλαδή, συντάξεων-μισθών-επιδομάτων πηγαίνουν στους δανειστές. Αυτούς υπηρετείτε. Αυτούς υπηρετεί και ο τοκογλυφικός, γραμμένος από τη Μέρκελ, Προϋπολογισμός σας.

3.Λέτε, ψευδώς, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Στις δύσκολες στιγμές της χώρας, όταν η “μόνη” επιλογή ήταν η καταστροφή, ο λαός έφτιαχνε και περπατούσε άλλους δρόμους, υπηρετώντας την ανάγκη του για επιβίωση και ελευθερία. Οφείλουμε, και σήμερα, να φτιάξουμε αυτόν τον άλλο δρόμο. Οφείλουμε να χαράξουμε ένα δρόμο που να οδηγεί στη σωτηρία του τόπου στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική διέξοδο της χώρας μαζί και με τους υπόλοιπους λαούς, ειδικά του ευρωπαϊκού Νότου.

Υπάρχει μια προϋπόθεση γι' αυτό. Η προϋπόθεση είναι το να τελειώνουμε με ένα πολιτικό σύστημα που αφορά τη διαπλοκή πολιτικού προσωπικού, Μέσων Ενημέρωσης, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και επιδιώκει να διασωθεί μοιράζοντας φτώχεια και απόγνωση στο λαό. Ένα σάπιο, φθαρμένο και διεφθαρμένο, απαξιωμένο και γυμνό, πολιτικό σύστημα που επιμένει να θέλει να κυβερνάει, να ορίζει τις μοίρες μας, να μας εξαπατάει, να μας υπόσχεται και να ξε-υπόσχεται, να δηλώνει σωτήρας μας την ώρα που μας καταστρέφει.Είναι ένα πολιτικό σύστημα που είναι προσανατολισμένο είτε στο Μερκελισμό είτε στις μίζες και τη διαπλοκή.
Το βασικό κριτήριο ενός άλλου δρόμου θα είναι πως η επιβίωση του λαού είναι πάνω από την ικανοποίηση των δανειστών και της Τρόικας.

Βασικές παραδοχές θα είναι οι εξής:

Α. Μας κάνουν μια φτωχή χώρα με φτωχούς ανθρώπους. Ε, λοιπόν, η φτωχή χώρα με τα λίγα έσοδα που έχει, εξαιτίας των πολιτικών σας, οφείλει πρωτίστως να καλύπτει τις ανάγκες του λαού της. Και επειδή τα μνημόνια της τρόικας την οδήγησαν και την οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, μέχρι να ανορθωθεί η οικονομία μας δε μπορούμε να δίνουμε ούτε cent για δάνεια και τόκους.

Β. Μέχρι να επανέλθουμε από την πολεμικού επιπέδου καταστροφή που έχουμε υποστεί, γιά να δούμε, τι είναι αυτό το χρέος; Ποιός το δημιούργησε; Ποιός ωφελήθηκε; Αυτοί που ωφελήθηκαν να το πληρώσουν και αυτοί που έφταιξαν για τη δημιουργία του να τιμωρηθούν. Ποιό είναι νόμιμο και πήγε για κοινωνικές ανάγκες και πιο για μίζες, ρεμούλες και Business ντόπιων εθνικών ευεργετών και πολυεθνικών του Βορρά;

Γ. Μνημόνια τέλος. Ήρθε η ώρα οι δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να οργανώσουν την ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας με τρόπο συμμετοχικό για την κοινωνία και κοινωνικά δίκαιο. Αλλάζοντας το παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο. Αποτρέποντας την πορεία εκβαρβαρισμού, εκφασισμού και κοινωνικού κανιβαλισμού που προωθούν οι μνημονιακές πολιτικές από τη μια και η ακροδεξιά από την άλλη. Δημιουργώντας άλλες αξίες και άλλα κοινωνικά πρότυπα.
Μια ανάπτυξη που θα βελτιώνει τους όρους ζωής, ύπαρξης και πολιτισμού και όχι μια τριτοκοσμική ανάπτυξη που θα ευημερούν οι αριθμοί τη στιγμή που θα δυστυχούν οι άνθρωποι και θα λεηλατείται η χώρα.

Κύριοι της κυβέρνησης, φάνηκε ότι δεν ήσασταν έτοιμοι να κυβερνήσετε αλλά ήσασταν έτοιμοι να παραδώσετε τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό που κάνετε δεν είναι διακυβέρνηση ενός τόπου αλλά η τελετή παράδοσης-παραλαβής της χώρας στη Μέρκελ, τους Φούχτελ, κλπ. Κοροϊδέψατε και ξεγελάσατε τους ψηφοφόρους που σας απέμειναν.

Κλείνοντας, θα σας πω ότι πιστεύω ότι επιτέλους ξεκινήσατε να μιλάτε ειλικρινά. Είπατε ότι αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Πράγματι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα γιατί εσείς είστε η τελευταία μνημονιακή κυβέρνηση.
Γιατί ο ελληνικός λαός, μαζί με τις αντιμνημονιακές δυνάμες και ειδικά την αριστερά, θα συγκροτήσει ένα λαϊκό πολιτικό ρεύμα επιβίωσης, αλληλεγγύης και διεξόδου της χώρας και άμεσα θα χαράξει και θα επιβάλλει αυτό τον άλλο δρόμο, το δρόμο της αξιοπρέπειας, της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας.
Φύγετε για να ηρεμήσει ο πολύπαθος τόπος μας. Φύγετε για να χαράξουμε δρόμο ελπίδας. Εκλογές τώρα, για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή με το λαό στο τιμόνι!


Υποσημείωση: Οι φράσεις που είναι με γκρίζο χρώμα λόγω πίεσης χρόνου δεν εκφωνήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.