Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Όχι στη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ – Να τεθεί σε δημοψήφισμα

Βασικά σημεία από την τοποθέτηση του βουλευτή Αργολίδας, Δημήτρη Κοδέλα, κατά την ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη των Διαρκών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με την εμπορική συμφωνία Ε.Ε. – Η.Π.Α. ( Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων – TTIP):

- Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής συνιστά μια επίθεση απέναντι στα κράτη, τα οποία μετατρέπει σε αποικίες πολυθενικών.
- Δεύτερον, συνιστά επίθεση στη λαϊκή κυριαρχία και στη δημοκρατία. Πλέον νόμος είναι το δίκιο του επενδυτή. Συνιστά την πλήρη ποδηγέτηση της πολιτικής από κάποιες πολυεθνικές που θέλουν να κυριαρχήσουν παντού. Μιλάμε για πλήρη και καθολική ποδηγέτηση κρατών, λαϊκής κυριαρχίας και δικαιωμάτων.
- Αγγίζει όλες τις πτυχές της οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και ηθικής ζωής των ανθρώπων και του τόπου. Είναι κομμάτι μιας μεγάλης απόπειρας αναδιάρθρωσης και αναδιανομής του πλούτου.
- Υπάρχει μεγάλη υποκρισία από την Ευρώπη. Η Ευρώπη, με αφορμή αυτή τη Συμφωνία, θα έρθει αντιμέτωπη με τους πολίτες και τους λαούς της, καθώς τα κινήματα που αναπτύχτηκαν το τελευταίο διάστημα, και ειδικά στον ευρωπαϊκό Νότο, έθεταν πολύ εμφατικά τα ζητήματα της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών. «Βγάζει μάτι» όλη η δρομολόγηση αυτής της συμφωνίας ερήμην των πολιτών και ενδεχομένως ακόμα και των κυβερνήσεων της Ευρώπης.
- Βασικοί ευνοημένοι θα είναι οι πολυεθνικές των ΗΠΑ και της Γερμανίας.
- Το ζητούμενο είναι πως οι ίδιοι οι πολίτες θα ενεργοποιηθούν. Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση –ειδικά στη χώρα μας – σε πρωτοβουλίες για συλλογή υπογραφών ενάντια στη συμφωνία.
- Ένα ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει την Επιτροπή είναι ποιες πρωτοβουλίες θα πάρουν η Κυβέρνηση και τα κόμματα, έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν πραγματικά τι συμβαίνει.
- Πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο συμμαχιών και πρωτοβουλιών από πλευράς Κυβέρνησης σε επίπεδο Ευρώπης ενάντια σ’ αυτή τη Συμφωνία, γιατί χωρίς αυτό θα κυριαρχήσουν εύκολα τα lobby, που κυριαρχούν στην Ευρώπη ολοένα και περισσότερο.
- Η ΤΤΙΡ πρέπει, εφόσον προχωρήσει και δεν καταφέρουμε να αποτραπεί, να τεθεί στην έγκριση του εθνικού κοινοβουλίου αλλά και να γίνει δημοψήφισμα. Δηλαδή μια καμπάνια ενημέρωσης και τοποθέτησης των ιδίων πολιτών της χώρας απέναντι σ΄ αυτό το εφιαλτικό μέλλον που ετοιμάζεται και επίσης η δύναμή μας είναι το κίνημα των ανθρώπων. Κίνημα αντίστασης και κίνημα προοπτικής.
- Εάν μιλάμε για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, χρειαζόμαστε σήμερα ένα κίνημα καταναλωτικό –πέρα από παραγωγικό- ώστε να στηριχθεί το ντόπιο, το εγχώρια παραγόμενο προϊόν και το ποιοτικό προϊόν.

- Μπορεί να μας έχουν αφαιρέσει θεσμικά εργαλεία, όμως έχουμε μια μεγάλη δύναμη που είναι η κατανόηση από τον κόσμο και η θέληση να στηρίξουμε την οικονομία μας και να μην γίνουμε «μπανανία» εισαγωγών, όπως προβλέπει η πορεία των πραγμάτων και ειδικά επιταχύνει αυτή η Συμφωνία που αντί για ελεύθερου εμπορίου, είναι φυλάκισης του εμπορίου στις προδιαγραφές της κερδοσκοπίας κάποιων πολυεθνικών ομίλων της Ευρώπης και της Αμερικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.