Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δήλωση σχετικά με τις προτάσεις των δανειστών για τους αγρότες

10/06/2015

Δήλωση του Δ. Κοδέλα σχετικά με τις προτάσεις των δανειστών για τους αγρότες

Σύμφωνα με την πρόταση των δανειστών που διέρρευσε τις τελευταίες μέρες στον Τύπο, ανάμεσα σε άλλα αντικοινωνικά μέτρα, προτείνεται να γίνει πιο αυστηρός ο ορισμός του αγρότη ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους, να καταργηθούν η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και η «προνομιακή» όπως την χαρακτηρίζουν, φορολογική μεταχείριση, δηλαδή η φορολογία να πάει από το 13% στο 26% και η προκαταβολή φόρου στο 100%!

Δυο ενδεχόμενα υπάρχουν:
Είτε έχουν πλήρη άγνοια για το ότι η φορολογική νομοθεσία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με τις δικές τους υποδείξεις έχει ήδη οδηγήσει σε υπερφορολόγηση τους αγρότες και σε απόγνωση.
Είτε συνειδητά επιδιώκουν να γονατίσουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες αγρότες και την εγχώρια παραγωγή ώστε να αγοράσουν τη γη μας και να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι εισαγωγές μας από τις χώρες τους.

Όπως και να έχει, είμαστε φιλόξενος λαός, μπορούν οι γραφειοκράτες των «θεσμών» να έρθουν να τους κεράσουμε ελληνικό κρασί ή τσίπουρο, ακόμα και να δοκιμάσουν –αν αντέχουν- να κάνουν ένα μεροκάματο στο χωράφι…
Όμως, πέραν αυτών, καμία σοβαρή συζήτηση δε μπορεί να γίνει σε αυτά τα εξωφρενικά μέτρα που ζητούν ύστερα από πέντε χρόνια εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας!
Η ανάγκη στήριξης της παραγωγής και επισιτιστικής επάρκειας δεν είναι διαπραγματεύσιμα! Λάθος χώρα και λάθος λαό επέλεξαν!

Δημήτρης Κοδέλας
Βουλευτής Αργολίδας

Υπεύθυνος ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.