Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δήλωση για το Δημοψήφισμα

Δήλωση για το Δημοψήφισμα

Οι ηγετικοί κύκλοι της Ευρώπης στήνουν, μαζί με το εγχώριο πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο, ένα πραξικόπημα ενάντια στην λαϊκή επιλογή της απαλλαγής από τα μνημόνια και από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Διεκδικούν, ότι κι αν ψηφίζει ο λαός να κυβερνούν αυτοί, παρεμβαίνοντας σε όλα τα στοιχεία εσωτερικής πολιτικής. Επιδιώκουν μια κυβέρνηση των “οικείων” και μια Ελλάδα - αποικία χρέους, περιορισμένης κυριαρχίας και ζωής.
Καταργούν, ουσιαστικά, το πρώτο άρθρο του Συντάγματος που αναφέρει:

1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Και από τη στιγμή που δόθηκε ο λόγος στον λαό, λυσσομανούν με εκστρατείες τρόμου, απειλών και τραπεζικών “αντιποίνων” επιχειρώντας να κάμψουν το ηθικό της κοινωνίας και να αποσπάσουν το “ναι” σε νέα μνημόνια.

Απαιτούν, εν μέσω εκβιασμών και τελεσιγράφων, να πούμε “ναι” στην μόνιμη παράδοση της χώρας μας στο μνημονιακό καθεστώς, στη συνέχιση της καταστροφής. Με αντικοινωνικά μέτρα που ακυρώνουν την λαϊκή εντολή, οδηγώντας σε έκρηκτικά επίπεδα την φτώχεια, την ανθρωπιστική κρίση, την υπερχρέωση της κοινωνίας και υπονομεύοντας κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανσυγκρότησης της χώρας.

Θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει. Για τον ελληνικό λαό δεν συνιστά επιλογή η συνέχιση της μνημονιακής ερήμωσης.
ΟΧΙ, για να διατηρηθεί ζωντανός ο αγώνας για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, αξιοπρέπεια!
ΟΧΙ, η ταπείνωση και οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν!
Με τον λαό μας ενωμένο. Με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη. Για έναν δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.