Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Να προχωρήσουν άμεσα οι μετεγγραφές των φοιτητών

Δ. Κοδέλας: Να προχωρήσουν άμεσα οι μετεγγραφές των φοιτητών

Με ανησυχία πολλοί γονείς και του Νομού μας αναμένουν το τι θα γίνει με τις μετεγγραφές φοιτητών. Η επιβάρυνση για την προσωρινή στέγαση των φοιτητών, ειδικά όταν αφορά συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνους, πολύτεκνους, με αδέρφια φοιτητές σε άλλη πόλη, είναι δυσβάστακτη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εξαμήνου για τους φοιτητές ενώ είναι προφανή και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην παιδαγωγική διαδικασία.
Η διαχείριση του ζητήματος από τον Υπουργό Παιδείας, o οποίος από τη μια δηλώνει ότι η ολοκλήρωση των μετεγγραφών εκτιμάται στις αρχές του νέου έτους και από την άλλη καλεί τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να επισπεύσουν τις διαδικασίες, δείχνει από αδιαφορία έως ανευθυνότητα απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες.
Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση οφείλουν, αντί να ρίχνουν αλλού το μπαλάκι, να λύσουν άμεσα κάθε εκκρεμότητα ώστε να μην χαθεί ούτε ένα εξάμηνο φοιτητή και να διασωθεί ό,τι μπορεί να διασωθεί από το εισόδημα των οικογενειών και την αξιοπρέπειά τους.
Τέλος, το ακόμα πιο σημαντικό είναι η αδυναμία πολλών γονέων να σπουδάσουν τα παιδιά τους, η απελπισία των νέων που αποφοιτούν και στοιβάζονται στις λίστες της ανεργίας και η μετανάστευση πολλών νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Αυτά, μαζί με το δημογραφικό πρόβλημα, υπονομεύουν συνολικά την προοπτική του τόπου μας. Η ανατροπή του εξοντωτικού μνημονιακού πειράματος είναι πλέον όρος επιβίωσης και αξιοπρέπειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.