Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Περιοδεία στα χωριά Γούμερο και Καράτουλα της Ηλείας

22/10/2014
Ο Δημήτρης Κοδέλας σε χωριά της Ηλείας για την παρουσίαση του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα

Στα χωριά Καράτουλα και Γούμερο Ηλείας περιόδευσε τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη βουλευτή Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, τον βουλευτή Αργολίδας και μέλος της ΕΚΚΕ Αγροτικής Πολιτικής Δημήτρη Κοδέλα και τον βουλευτή Αχαϊας και περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Χατζηλάμπρου.


Κατά την περιοδεία πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές συγκεντρώσεις και στα δύο χωριά, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με συγκεκριμένη έμφαση στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, ενώ ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής.
«Η σημερινή περιοδεία δεν γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους» σημείωσε η Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στην τοποθέτησή της, για να συμπληρώσει: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όπως όλο αυτό το διάστημα, για να συζητήσουμε μαζί σας επί της ουσίας, να διαμορφώσουμε από κοινού το πρόγραμμα των διεκδικήσεων και του αγώνα μας με βάση την κοστολογημένη και συγκεκριμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοδέλας μίλησε αναλυτικά για τα προβλήματα που έχει ο αγροτικός χώρος και τα οποία έχουν ενταθεί την περίοδο των μνημονίων με τη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, την υπερφορολόγηση, το ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς, τις καταστροφές από τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά κ.ά.. Στη συνέχεια ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα που βρίσκεται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που ακολουθεί η κυβέρνηση και με όσα επιτάσσουν οι Εκθέσεις ΟΟΣΑ και Mc Kinsey που στόχο έχουν τη συγκέντρωση της γης και της εμπορίας αγροτικών προϊόντων σε λίγα χέρια και την πριμοδότηση των εισαγωγών. Βασική προϋπόθεση για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το Πρόγραμμα, τόνισε, είναι η ενεργητική συμμετοχή των ίδιων των αγροτών σε αυτή την προσπάθεια και η σύκρουση με το μνημονιακό καθεστώς και το παρασιτικό πολιτικό σύστημα.

Τέλος, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου εστίασε την τοποθέτησή του στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και στα καθήκοντα που απορρέουν από αυτές σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα της ανάγκης και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε ως ακριβό φυλαχτό. Αν, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα της ανάγκης του λαού μας, σημαίνει ότι ο λαός πρέπει να παρέμβει σε αυτό το εγχείρημα. Να μην είναι απλώς παρακολουθητής, αλλά δίπλα και μέσα στο εγχείρημα της πολιτικής αλλαγής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.