Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Αρνητικό το ΥΠΑΑΤ σε αποζημιώσεις στους αγρότες της Αργολίδας

Αρνητική απάντηση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σε αποζημιώσεις για τις ζημιές στην Αργολίδα!



Δ. Κοδέλας: “Να αλλάξει στάση το Υπουργείο. Οι αγρότες δε ζητούν εύνοια αλλά δικαιοσύνη



Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε σε ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας Δημήτρη Κοδέλα που είχε ως θέμα: “Ζημιές από υπερβολικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών στην Αργολίδα”. Το υπουργείο στην απάντηση δηλώνει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ αλλά και τις προϋποθέσεις για τα ΠΣΕΑ οι ζημιές στις καλλιέργειες της Αργολίδας δε μπορούν να αποζημιωθούν. Οι μόνες ζημιές που καλύπτονται είναι αυτές στο Δ.Δ. Άργους που επλήγησαν από την πλημμύρα.



Σχετικά με το ζήτημα των ζημιών ο Δ. Κοδέλας δήλωσε:

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να καταλάβει ότι ο ΕΛΓΑ που χρυσοπληρώνουν οι παραγωγοί δεν είναι διακοσμητικός. Σε μια περίοδο όπου έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές από τις καιρικές συνθήκες με σοβαρό αντίκτυπο στο αγροτικό εισόδημα και στην τοπική οικονομία δε μπορεί να ερμηνεύεται ο κανονισμός του ΕΛΓΑ με τρόπο που υπονομεύει πλήρως τον ρόλο του και την ανταποδοτικότητα των εισφορών.

Το Υπουργείο ύστερα και από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των
αγροτών οφείλει να καταλάβει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες και να αλλάξει στάση. Οι αγρότες της Αργολίδας δε ζητούν εύνοια αλλά δικαιοσύνη.”

Η ερώτηση που είχε κατατεθεί: http://kodelasdimitris.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8239.html

Και η απάντηση του Υπουργείου:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.