Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Δήλωση για τα γεγονότα στις φυλακές Ναυπλίου

6/3/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Δήλωση για τα γεγονότα στις φυλακές Ναυπλίου

Τα τελευταία γεγονότα στις φυλακές Ναυπλίου ελάχιστα ξαφνιάζουν όσους γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Δυστυχώς, ήταν κι αυτό θέμα χρόνου να συμβεί. Το σωφρονιστικό κατάστημα του Ναυπλίου, όπως και τα υπόλοιπα στην χώρα, έχει μετατραπεί σε αποθήκη στοιβαγμένων ανθρώπων (υπερδιπλάσιος αριθμός κρατουμένων από τις δυνατότητες της φυλακής), με συνθήκες που δημιουργούν προϋποθέσεις μιας υγειονομικής βόμβας που απειλεί καθημερινά την υγεία τόσο των κρατουμένων όσο και των εργαζομένων σε αυτή.
Οι ευθύνες που υπάρχουν είναι πρωτίστως πολιτικές. Η Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης και του μαγκαλιού δεν θα μπορούσε να επιφυλάσσει άλλη μεταχείριση στους κρατουμένους. Στην Ελλάδα της ακραίας φτώχειας, των αποκλεισμών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι βέβαιο πως το πρόβλημα της “συμφόρησης” των φυλακών θα οξύνεται.
Η έξοδος από τα μνημόνια είναι προϋπόθεση για την επιβίωση της κοινωνίας, και ειδικά των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και για την εύρυθμη και ανθρώπινη λειτουργία όλων των δημόσιων υποδομών. Αυτή η αλλαγή πορείας μπορεί να γίνει μόνο με την κινητοποίηση της κοινωνίας για την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης και της μνημονιακης καταστροφικής πορείας.
Τέλος, επικοινωνήσαμε από την πρώτη στιγμή με το διευθυντή των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου και ζητήσαμε τις αμέσως επόμενες μέρες να επισκεφθούμε τις φυλακές για μια πιο αναλυτική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.