Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Συνάντηση με τον Βάσο Λυσσαρίδη για τις εξελίξεις στην Κύπρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση του Β. Λυσσαρίδη με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χατζηλάμπρου και Δ. Κοδέλα
Συνάντηση του επίτιμου πρόεδρου της ΕΔΕΚ και πρώην προέδρου της κυπριακής βουλής, Βάσου Λυσσαρίδη, και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βασίλη Χατζηλάμπρου και Δημήτρη Κοδέλα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου στην Αθήνα.
Στη συνάντηση ανταλλάχτηκαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Επισημάνθηκε από κοινού η μεγάλη σημασία του «ΟΧΙ» στην εκβιαστική και καταστροφική απόφαση του Eurogroup που συνιστά συνειδητό χτύπημα στην κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό με στόχο το γονάτισμα της Κύπρου και τον πολιτικό έλεγχο του νησιού και των πόρων του.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών συντονισμού και αλληλεγγύης σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και για ένα ευρύτερο μέτωπο αφύπνισης των λαών του ευρωπαϊκού Νότου απέναντι στην «χρηματοκρατία» και στην αποικιοποίηση.
Στο μεταξύ, μιλώντας στις 24 Μαρτίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βάσος Λυσσαρίδης δήλωσε ότι «ο ένας εκβιασμός διαδέχεται τον άλλο και έτσι θα ελέγχουν τη χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές», κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας ενός «αποικιοκρατικού μορφώματος» και συμπληρώνοντας ότι ο κυπριακός λαός «θα πρέπει να πει "όχι" με όποιες συνέπειες, τις οποίες και θα αντιμετωπίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.