Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Δ. Κοδέλας: Χρειάζονται δομικές αλλαγές και εθνικός αγροτικός σχεδιασμός

Τοποθέτηση του Δημήτρη Κοδέλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα: "Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, σχετικά με τις συναντήσεις του στα Συμβούλια Γεωργίας – Αλιείας και για την επικοινωνία του με τον Επίτροπο Γεωργίας.".
Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Αργολίδας και συντονιστής της Επιτροπής Κυβερνητικού Ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Αγροτική Ανάπτυξη αναφέρεται σε ζητήματα που αφορούν στην ορθή νομoθέτηση γύρω από σημαντικά ζητήματα του αγροτικού χωρου σε αντίθεση με τις πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, στο τι παρέλαβε η νέα κυβέρνηση, στην ανάγκη δομικών αλλαγών και εθνικού σχεδιασμού ώστε να παράγουν αποτέλεσμα οι πόροι του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, στα προβλήματα ρευστότητας που έχουν να κάνουν με την εκποίηση της ΑΤΕ και στην υπερφορολόγηση.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο χαράτσι που πληρώνουν οι αγρότες για τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ, δήλωσε ότι θα κριθεί η κυβέρνηση από το αν η φετινή χρονιά θα είναι και η τελευταία που συμβαίνει αυτό, ενώ σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην κτηνοτροφία τόνισε την ανάγκη στήριξης της εγχώριας παραγωγής, υπεράσπισης της φέτας, επαναφοράς του φρέσκου γάλακτος και της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Τέλος, πρότεινε να ανοίξει η συζήτηση για την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ανάμεσα σε ΕΕ και Αμερική (ΤΤΙΡ) καθώς ανοίγει τους ασκούς του αιόλου, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τον αγροδιατροφικό τομέα και προωθώντας την κυριαρχία των πολυεθνικών.
Ολόκληρη η τοποθέτηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.