Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σχετικά με άρθρο της Αυγής για την ανάπλαση του κέντρου του Άργους

Με αφορμή άρθρο του αγνώστου "Σπύρος ΜΑΛΕΒΟΣ" στο φύλλο της Κυριακάτικης Αυγής που αναφέρεται και στον βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Κοδέλα, στάλθηκε προς τη διεύθυνση της Αυγής η παρακάτω επιστολή:


Δημήτρης Κοδέλας
Βουλευτής Αργολίδας

25/05/2015
Προς : Εφημερίδα Αυγή

Με έκπληξη διάβασα άρθρο στην Κυριακάτικη Αυγή με τίτλο: “Παραλογισμός “ανάπλασης” στο κέντρο του Άργους” το οποίο κατέληγε στο ότι: “Από την άποψη αυτή, μόνο έκπληξη προκάλεσε η παρέμβαση του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλα ότι... "είναι δεδομένη η ανάγκη αποπεράτωσης του έργου, άσχετα με το πώς ο καθένας το κρίνει"...”.
Για την ορθή ενημέρωση των αναγνωστών σας, το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι από δήλωσή μου στις 29/04/2015 και αφού ο εργολάβος του έργου έκανε αίτηση διακοπής εργασιών επειδή δεν είχε εκταμιευτεί η προκαταβολή του έργου από το ΕΣΠΑ.
Η δήλωση αφορούσε το πρόβλημα ρευστότητας, σε ένα έργο ανάπλασης που έχει ήδη ξεκινήσει, και απαντούσε σε αντικυβερνητικές κραυγές πανικού και δημαγωγίας τοπικών παραγόντων.
Τα έργα “απεντάσονται”, δηλαδή διακόπτεται η χρηματοδότηση τους, όταν το αποφασίζει η συντεταγμένη πολιτεία της οποίας καθήκον είναι να εκφράζει το συμφέρον της κοινωνίας ή όταν η ίδια η κοινωνία με την κινητοποίησή της το επιβάλει και όχι επειδή ο τοπικός βουλευτής διαφωνεί ή επειδή υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, που δε σχετίζεται με το έργο αυτό καθ' εαυτό αλλά με την γενικότερη χρηματοδοτική ασφυξία.

Ολόκληρη η δήλωσή μου είχε ως εξής:

Δήλωση του Δημήτρη Κοδέλα σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Άργους:

Προς ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Άργους-Μυκηνών, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ενέργειες και τις επόμενες μέρες αναμένεται η πληρωμή της προκαταβολής του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Άργους. Είναι κατανοητό το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και δεδομένη η ανάγκη αποπεράτωσής του, ασχέτως με το πώς καθένας το κρίνει.
Από κει και πέρα, να υπενθυμίσω ότι οι βασικοί υπεύθυνοι για τα όποια γενικότερα προβλήματα ρευστότητας προκύπτουν στην ελληνική οικονομία είναι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η εκβιαστική στάση τους με στόχο την υποταγή της χώρας σε μόνιμο μνημονιακό ζυγό. Η ψυχραιμία και η αντοχή της κοινωνίας οφείλει να αποτελεί οδηγό για όλους, τουλάχιστον για όσους κατέχουν υπεύθυνες θέσεις εφόσον, βέβαια, δεν επιλέγουν την ταύτιση με τις πιέσεις της τρόϊκα εσωτερικού για άνευ όρων παράδοση της χώρας στις επιδιώξεις των δανειστών.”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.