Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Δ. Κοδέλας: Η Έρευνα να συνδεθεί με την ανάγκη στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης της έρευνας στην χώρα μας και στην προσπάθεια καθοδήγησης και ιδιοποίησής της από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Ως παράδειγμα ανέφερε αυτό των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών και των χρημάτων που δίνονται από πολυεθνικές για να τεκμηριώσουν τα συμπεράσματα που εκείνες θέλουν.
Στη συνέχεια τόνισε πως στη σημερινή περίοδο το ερώτημα “έρευνα για ποιόν;” απαντάται με την προσπάθεια η Έρευνα να συμβάλει σε ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η χώρα και κατέληξε πως εξίσου σημαντική με την παραγωγή γνώσης είναι η διάχυσή της στην κοινωνία και στους παραγωγούς. 
Τέλος, ανέφερε πως δε μπορεί υποδομές ερευνητικές να απαξιώνονται (Ερευνητικά Κέντρα, ΕΘΙΑΓΕ, Δενδροκομικοί Σταθμοί) τη στιγμή που το όποιο κόστος για την επαρκή στελέχωσή τους με νέους επιστήμονες θα έχει πολλαπλάσια οφέλη στην παραγωγή και στην οικονομία.
Ακολουθεί το βίντεο της τοποθέτησης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.