Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας. Στις συναντήσεις με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν:
- το νόμο Δένδια για την  αναδιοργάνωση της αστυνομίας.
- στην αστυνόμευση του νομού.
- στις υλικοτεχνικές υποδομές με έμφαση στο πρόβλημα στέγασης του Α.Τ. Κρανιδίου.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Κοδέλας αναφέρθηκε σε μια άλλη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στην αστυνομία και στην κοινωνία, σε πρωτοβουλίες για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς και αντιδημοκρατικών πρακτικών όπου παρουσιάζονται, στα προβλήματα αστυνόμευσης του νομού με έμφαση στην αντιμετώπιση των κλοπών, στην ανάγκη ισόρροπης αστυνόμευσης όλων των δήμων του νομού και των χωριών.
Επιπλέον τόνισε ότι το αγαθό της ασφάλειας δεν επιτυγχάνεται μόνο ή κυρίως με κατασταλτικά μέτρα αλλά χρειάζεται ένα πλέγμα κοινωνικών πολιτικών που θα διασφαλίζουν αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για όλους. 
Τέλος, κοινή διαπίστωση ήταν πως η διακοπή φύλαξης από αστυνομικούς της Α.Δ. Αργολίδας του ΥΦΕΚΑ Κορίνθου και η παύση φύλαξης του Κ. Γκλύξμπουργκ δίνουν τη δυνατότητα για καλύτερη αστυνόμευση του Νομού.

Το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας σχετικά με τη συνάντηση:
Συνάδελφοι,
Την 22-5-2015 ημέρα Τετάρτη το μεσημέρι επισκέφτηκε το γραφείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριος Κοδέλας με δική του πρωτοβουλία, όπου συζητήθηκαν αστυνομικά θέματα που αφορούν την Δ.Α. Αργολίδας και τους υπηρετούντες σε αυτή αστυνομικούς καθώς και για την αστυνόμευση και ασφάλεια των πολιτών της Αργολίδας.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης μας, καλωσόρισε τον κ. Βουλευτή του Νομού μας εκφράζοντας του την ικανοποίηση που νιώθει το προσωπικό της Δ.Α. Αργολίδας από την διακοπή της φύλαξης οικίας επίσημου προσώπου στο Πορτοχέλι Ερμιονίδας καθώς και από την απεμπλοκή μας από την φύλαξη του Υ.Φ.Ε.Κ.Α.ΚΟΡΙΝΘΟΥ όπου, εξασφαλίστηκε ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων, οι οποίοι θα διατεθούν για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας του νομού μας, ευχαριστώντας τον κ. Βουλευτή για τις ενέργειές του.

Τα θέματα που τέθηκαν από το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας προς ενημέρωση του κ. Βουλευτή είναι τα εξής:
- Στην ΕΛ.ΑΣ. με το νέο νόμο της αναδιοργάνωσης που κατατέθηκε στην Βουλή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Κ. Νικόλαο Δένδια και ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση μειώνονται οι οργανικές θέσεις των χαμηλόβαθμων αστυνομικών κατά 6.700 για το οποίο το συνδικαλιστικό κίνημα είχε δηλώσει την αντίθεσή του βλέποντας, ότι η ΕΛ.ΑΣ. δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προσφερόμενης αστυνόμευσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας με το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό. Σήμερα "έρχεται" ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. να εφαρμόσει τον νόμο και να μειώσει το αστυνομικό προσωπικό βάσει του ψηφισθέντος νόμου. Η Δ.Α. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ η οποία είχε ένα μεγάλο αριθμό οργανικών κενών θέσεων αστυνομικών ταύτη από 296 οργανική δύναμη θα έχει 245 οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα ότι ελλείψεις υπήρχαν από αστυνομικό προσωπικό πλέον να μην υφίσταντο.
- Η κίνηση περιπολικών κατά μονάς, χωρίς να είναι επανδρωμένα με πλήρωμα δημιουργεί πάρα πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των συναδέλφων και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αστυνόμευση μόνο με το περιπολικό και τον οδηγό του.
- Η μακρόχρονη παραμονή κρατουμένων εντός των αστυνομικών κρατητηρίων πρέπει να αποφευχθεί και να τηρείται η χωρητικότητα αυτών.
- Το κτήριο που στεγάζεται το Α.Τ.Κρανιδίου είναι ακατάλληλο για να στεγάζει μια δημόσια υπηρεσία και πρέπει άμεσα να βρεθεί ένας άλλος χώρος κατάλληλος για την μεταστέγασή του σε άλλο κτίριο, πιο ασφαλές για το προσωπικό, πιο μεγάλο σε χώρους, πιο λειτουργικό, πιο προσβάσιμο για τους πολίτες και ειδικά για άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.). Η άμεση ανεύρεση νέου κτιρίου με εγκαταστάσεις και χώρους που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες του Α.Τ. Κρανιδίου κρίνεται αναγκαίο και πρέπει να ξεπεραστούν τα οποιοδήποτε γραφειοκρατικά κωλύματα προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.
- Στον Δήμο Επιδαύρου, πρέπει να ιδρυθεί ένα Μικτό Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο να ενσωματωθούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί της περιοχής που αυτή την στιγμή υπολειτουργούν ώστε να καλύψουμε αστυνομικά ένα κομβικό σημείο, μια τεράστια περιοχή ενός Καλληκρατικού δήμου αλλά και ενός πασίγνωστου αρχαιολογικού χώρου που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο λόγω των αρχαίων θεάτρων.
- Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό είναι τεράστιες ειδικά, σε αλεξίσφαιρα γιλέκα που σημειωτέον τα πιο πολλά είναι ήδη ληγμένα καθώς και σε οχήματα που τα περισσότερα είναι παλαιωμένα και αναξιόπιστα εκτός ενός αριθμού που εφοδιάστηκε η Δ.Α. Αργολίδας μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια.
Η εξασφάλιση νέου υλικού κρίνεται αναγκαία τόσο σε αλεξίσφαιρα όσο και σε οχήματα.
- Οι ειδικές αστυνομικές ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. - Ο.Ε.Π.Τ.Α. - ΔΙΑΣ καλούνται συχνά να καλύψουν άλλες υπηρεσιακές ανάγκες εκτός αυτών που ιδρύθηκαν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Ο.Π.Κ.Ε. η οποία πολύ συχνά - πυκνά κατακερματίζεται και διασπάται σε υποομάδες που θυμίζουν μια απλή περιπολία και τίποτα από ομάδα παρά μόνο, από τις φόρμες του φορά, το αστυνομικό προσωπικό. Όταν από μια επιχειρησιακή αστυνομική ομάδα ζητάς να επέμβει ή να κάνει ελέγχους σαν ομάδα και αυτή είναι απλώς ένα επανδρωμένο περιπολικό αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για τους συναδέλφους.
- Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα του συντονισμού των αστυνομικών δυνάμεων της Δ.Α.Αργολίδας κατά την εκτέλεση των υπηρεσιών καθώς και η αλόγιστη διάθεση και η κατασπατάληση αστυνομικής δύναμης σε αθλητικές ή άλλες εκδηλώσεις που έχει ως αποτέλεσμα την άσκοπη ταλαίπωρα του προσωπικού καθώς και την συντήρηση του φαινόμενου της ελλιπούς αστυνόμευσης.
Ο κ. Βουλευτής μας διαβεβαίωσε ότι κατανοεί πλήρως τα προβλήματά μας και υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση στα προβλήματα που μας απασχολούν ώστε, να έρθουν οι επιθυμητές λύσεις για αυτά, μεταφέροντας μας την απαίτηση της κοινωνίας, για καλύτερη και αρτιότερη αστυνόμευση του νομού μας.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.