Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

"Εξετάζουν" το αν μπορεί να επιβιώσει υπερήλικας με 45,80 ευρώ συνολικό δηλωθέν εισόδημα!

Κυνική απάντηση του υπ. Εργασίας για τη διακοπή σύνταξης
σε ανασφάλιστους υπερήλικες

Σε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας με θέμα: “Ανασφάλιστοι υπερήλικες με σύνταξη ΟΓΑ ωθούνται σε εξαθλίωση λόγω εφαρμογής διατάξεων του Ν. 4093/2012” θέταμε το παράδειγμα υπερήλικα από το Άργος της οποίας διακόπηκε η σύνταξη παρά το ότι είχε συνολικό δηλωθέν εισόδημα 45,80 ευρώ και ρωτούσαμε πώς θα αντιμετωπιστούν τέτοιες κατάφορες αδικίες σε βάρος φτωχών ανασφάλιστων υπερηλίκων που τους οδηγούν σε βέβαιη εξαθλίωση!
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας στην απάντησή του, αφού επανέλαβε τις απαράδεκτες διατάξεις που προβλέπει ο ν. 4093/2012, αφιέρωσε τις εξής δύο κυνικές σειρές στο άμεσο πρόβλημα επιβίωσης που έχουν χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες:
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, το Υπουργείο μας εξετάζει όλες τις παραμέτρους που αφορούν στη συνταξιοδότηση ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Ύστερα από την απάντηση αυτή ο Δημήτρης Κοδέλας δήλωσε:

Αντί να περιμένουμε το Υπουργείο Εργασίας να “εξετάσει όλες τις παραμέτρους”, μάλλον οι πολίτες πρέπει να εξετάσουμε όλες εκείνες τις παραμέτρους που μπορούν να οδηγήσουν το γρηγορότερο στην ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονιακού ζουρλομανδύα. Όταν αυτοί δεν ντρέπονται για τις απαντήσεις που δίνουν σχετικά με ανθρώπους που δεν μπορούν να ζήσουν, τότε επαφίεται στην κοινωνία να πάρει στα χέρια της την πορεία της χώρας, την επιβίωση και την αξιοπρέπεια όλων των συμπολιτών μας.” 

Η ερώτηση που είχε κατατεθεί: http://kodelasdimitris.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6.html
Η απάντηση:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.