Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό στο Άργος

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
Την Παρασκευή 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 8 μ.μ. , ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αργολίδας διοργανώνει στο Ε.Κ.Α (Αργος) δημόσια εκδήλωση-συζήτηση για το Φορολογικό Νομοσχέδιο και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, με ομιλητή τον Τρύφωνα Αλεξιάδη (μέλος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ).

Δεδομένης της σοβαρότητας του ζητήματος για όλους τους παραγωγικούς φορείς και τον εργαζόμενο κόσμο, πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Εργατικό Κέντρο Άργους, Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, Επιμελητήριο Αργολίδας, Εμπορικών Συλλόγων Άργους και Ναυπλίου, να παρευρεθούν στην εκδήλωση, εκθέτοντας από το βήμα τις δικές τους απόψεις επί του θέματος, ώστε να διεξαχθεί ένας δημιουργικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, πράγμα που πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο για την αμοιβαία πληροφόρηση όλων μας, ειδικά αυτήν την κρίσιμη εποχή για την ελληνική κοινωνία. Προσκλήσεις για συμμετοχή στον διάλογο έχουν αποσταλεί και σε άλλους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,

Το φορολογικό που κατατέθηκε στη Βουλή είναι ένα νομοσχέδιο αναδιανομής του πλούτου σε
βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων, υπαγορευμένο από την Τρόικα. Την ώρα που υπερφορολογούνται τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις - ενώ μειώνεται προκλητικά η φορολογία για τους μεγάλους - η τρικομματική συγκυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ μεθοδεύει συστηματικά την κατάρρευση του ελεγκτικού, φορολογικού και εισπρακτικού μηχανισμού (διάλυση/κλείσιμο εφοριών) και την παράδοσή του στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα (φορολογικοί έλεγχοι, είσπραξη δημοσίων εσόδων από μεγάλες ιδιωτικές ελεγκτικές και εισπρακτικές εταιρείες, όπου οι ελεγχόμενοι θα είναι και οι ελέγχοντες).
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανάμεσα στις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του χρέους (Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το χρέος- κούρεμα - μορατόριουμ στην αποπληρωμή - σύσταση Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για τη νομιμότητα του χρέους) προτείνει την επεξεργασία και εφαρμογή ενός άλλου, δίκαιου και φιλολαϊκού φορολογικού συστήματος, που θα κατανέμει δίκαια τα φορολογικά βάρη και θα ανακουφίζει τα χαμηλά εισοδήματα από τη φοροληστεία που υφίστανται με τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής της τρικομματικής συγκυβέρνησης που εφαρμόζει το Μνημόνιο.

Θέλουμε να συζητήσουμε με όλους τους πολίτες της Αργολίδας τις προτάσεις μας αλλά και τον δρόμο που χρειάζεται για να φύγει η κυβέρνηση με τη δολοφονική πολιτική της.

Οι 10 βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα

· Κατάρτιση περιουσιολογίου: Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο (ακίνητο, λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικό προϊόν, συμμετοχή σε εταιρεία, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) πρέπει να δηλώνεται, να μπορεί να εντοπιστεί ώστε να μπορεί ο νομοθέτης, η εκτελεστική εξουσία, να φορολογεί τους πολίτες με βάση τη φοροδοτική τους ικανότητα, όπως ορίζει το Σύνταγμα, και όχι με βάση αυτά που δηλώνουν και με βάση αυτά βεβαίως που συνήθως αποκρύπτουν.

· Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το πόθεν έσχες, διαρκή ελεγκτική διαδικασία ελέγχου του από ειδική υπηρεσία ελέγχου, επαρκώς στελεχωμένη, που θα έχει στη διάθεσή της όλη τη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Όλα τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, ανεξαρτήτως πηγής, θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα. Η φορολογική κλίμακα πρέπει να διαθέτει περισσότερα κλιμάκια, προκειμένου να αποκατασταθεί η προοδευτικότητα της φορολογίας. Η τιμαριθμοποίηση κλιμακίων και αφορολογήτου να γίνει ετήσια με την κατάθεση του προϋπολογισμού.

· Ατομικό αφορολόγητο βάσει του εκάστοτε ορίου φτώχειας (σήμερα 12 χιλιάδες ευρώ).

· Αύξηση των φορολογικών εσόδων από τα Νομικά Πρόσωπα στο ύψος του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Προοδευτική αύξηση του συντελεστή φορολογίας για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Δραστική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις συναλλαγές με εταιρείες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους (off shore εταιρείες) και σε χώρες με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.

· Ειδικοί, αυξημένοι φορολογικοί συντελεστές για τις Τράπεζες.

· Κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, Fast Track κ.λπ.) και των προκλητικών φοροαπαλλαγών.

· Αλλαγή της σχέσης άμεσων - έμμεσων φόρων.

· Μείωση του ανώτατου συντελεστή του ΦΠΑ 23%. Χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα βασικά είδη διατροφής, της εστίασης, των παιδικών τροφών, των ειδών προσωπικής ανάγκης των ατόμων με αναπηρία, των προϊόντων πολιτισμού και γνώσης και των ΑΠΕ.

· Φόρο Μεγάλης Περιουσίας με τον οποίο θα φορολογηθεί η κατοχή κτηρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, καταθέσεων τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων, συμμετοχών, που βρίσκονται στην Ελλάδα και όσων κάνουν δήλωση στην Ελλάδα και κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγησή τους εκεί).

· Κατάργηση των χαρατσιών.

· Προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων από χρέη στην εφορία και τον καθορισμό ανώτατου ορίου για μηνιαία καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων. Το όριο αυτό θα είναι ποσοστό, στο καθαρό μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα που απομένει, αν αφαιρεθούν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και το ποσό ενοικίου.

Την ώρα που η συγκυβέρνηση θα ψηφίζει το ληστρικό φορολογικό της σχέδιο, o ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αργολίδας καλεί τους παραγωγικούς φορείς, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και όλους τους κατοίκους του Νομού να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή συζήτηση για τις νέες αρνητικές αλλαγές που θα προκύψουν για όλους μας από το αυτό το φορολογικό- απάτη αλλά και για την αντί- πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Άργους, την Παρασκευή 21/12/12 και ώρα 8 μ.μ. Εκ μέρους του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ θα συμμετέχει ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, Οικονομολόγος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.