Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

23/12/2012
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποτελούμενο από τoυς Δημήτρη Κοδέλα, βουλευτή Αργολίδας, Γιώργο Κοτσανά, Γιάννη Μαραγκό και Σωτήρη Γεωργόπουλο με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.
Στη συνάντηση έγινε αναλυτική αναφορά στα προβλήματα των εργαζομένων και των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με έμφαση στα εξής:
  • Στα προβλήματα που προέκυψαν από τον Καλλικράτη με αποτέλεσμα συχνά να μην είναι σαφής οι αρμοδιότητες των τμημάτων ή ακόμα να υπάρχουν και συναρμοδιότητες με άλλους φορείς και σε οργανωτικά προβλήματα των υπηρεσιών.
  • Στην αποψίλωση υπηρεσιών λόγω συνταξιοδοτήσεων και περιορισμού των προσλήψεων καθώς και στις ελλείψεις κυρίως ειδικευμένου προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες που, σε συνδυασμό με το “οργανωτικό” πρόβλημα, δημιουργούν συχνά μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Στην τάση ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών που ασκούνται σήμερα από το κράτος και την Περιφέρεια.
Ειδική αναφορά έγινε
στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη διαθεσιμότητα δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ενημέρωσε για την ύπαρξη τεσσάρων εργαζομένων οι οποίοι πιθανότατα θα ενταχθούν, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έγινε αναφορά στη γενικότερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και στην εικονική πραγματικότητα μιας δήθεν “ανάκαμψης” η οποία βέβαια διαψεύδεται από τον καθημερινό δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνει η κοινωνία παραμονή μάλιστα εφαρμογής των νέων μέτρων που προβλέπονται από το μεσοπρόθεσμο και του νέου φορολογικού.
Όσον αφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του δημόσιου τομέα αλλά και της Αυτοδιοίκησης θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ότι χρειάζονται μεγάλες αλλαγές ώστε πραγματικά να υπάρχει αξιοκρατία, παραγωγικότητα και βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Δυστυχώς, οι αλλαγές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στοχεύουν αντί της βελτίωσης στην κατεδάφιση των υπηρεσιών και στην εγκαθίδρυση, με τις προβλέψεις για την “αυτοδίκαιη αργία” και τη “δυνητική αργία¨, ενός κλίματος ανασφάλειας, αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας .
Σχετικά με τις διαθεσιμότητες ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να μην εφαρμοστούν και καταγγέλει τους πρωτοφανώς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η τρικομματική κυβέρνηση μπορεί να θέλει να ικανοποιήσει την τρόικα η οποία ζητά απολύσεις και αίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ελληνική κοινωνία οφείλουμε να διαφυλάξουμε το “προνόμιο” (κατά Σαμαρά) στην εργασία. Αυτό αφορά την εναντίωση τόσο στο καθεστώς διαθεσιμότητας/απολύσεων, όσο και στις αλλαγές που διευκολύνουν τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Τέλος, μόνο ένα σχέδιο οικονομικής ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, σε μια Ελλάδα εκτός μνημονίων, μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας και να αξιοποίησει το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που σήμερα βρίσκεται αποκλεισμένο στην ανεργία!


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.