Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Νίκη των κατοίκων η αναστολή έργων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Λουκαΐτι

18/12/2012
 ΔΗΛΩΣΗ 

Νίκη και δικαίωση για τους κατοίκους που υπερασπίστηκαν το δάσος στο Λουκαΐτι η απόφαση του ΣτΕ.

Την Παρασκευή 14/12 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης των εργασιών που κατέθεσαν ο Δήμος Ερμιονίδας και κάτοικοι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στις θέσεις «ΠΛΑΣΑ Ι και ΙΙ» και «ΠΛΑΤΩΜΑ». 
Με αφορμή αυτή τη θετική εξέλιξη θα μπορούσαν να εξαχθούν κάποια πρώτα συμπεράσματα:
  • Ο συλλογικός και ανυποχώρητος αγώνας είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει σε μικρές νίκες. Ο πολυήμερος αγώνας των κατοίκων, με καθημερινή παρουσία και προστασία του βενιοδάσους από τα μηχανημάτα των εργολάβων, ήταν αυτός που έδωσε το χρόνο ώστε να κινηθούν και οι απαιτούμενες, σε συνεργασία με το Δήμο, νομικές ενέργειες.
  • Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση, παρόλο που από την αρχή είχε ενημερωθεί (τόσο με απευθείας επικοινωνία με τον Υπουργό ΠΕΚΑ όσο και με σχετική ερώτηση που καταθέσαμε στις 15/11) , τήρησε σιγήν ιχθύος, καλύπτοντας το περιβαλλοντικό έγκλημα. Την “κατανοούμε”, όπως και κάποιους όψιμους χαιρετίζοντες τη νίκη των κατοίκων, καθώς πίσω από τις “πράσινες επενδύσεις” βρίσκονται γνωστοί και μη εξαιρετέοι εργολάβοι και συμφέροντα.
  • Εκτός των έργων που προσωρινά σταμάτησαν υπάρχουν άλλα που είτε είναι σε εξέλιξη είτε σχεδιάζονται να υλοποιηθούν. Αφορούν “επενδύσειςμε μηδενικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, που συχνά καταστρέφουν δάση και ευαίσθητες περιοχές. Οφείλουμε όλοι να εμποδίσουμε σχεδιασμούς που μετατρέπουν το νομό μας σε αποικία ΑΠΕ, εντάσσοντάς τον σε ένα μίνι πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.