Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Δ. Κοδέλας: “Γιατί φοβούνται την ψήφο των νέων”

08/01/2015
Δήλωση για την αφαίρεση του εκλογικού δικαιώματος από 100.000 νέους 18 ετών

Δ. Κοδέλας: “Γιατί φοβούνται την ψήφο των νέων

Αυτή η κυβέρνηση εκτός του ότι κατέστρεψε το μέλλον και την προοπτική της νέας γενιάς προσπαθεί με κάθε τρόπο και να την φιμώσει. 100.000 νέοι 18 χρονών (γεννηθέντες το 1997) θα στερηθούν το δικαίωμα ψήφου καθώς η κυβέρνηση εσκεμμένα ολιγώρησε να προχωρήσει τις διαδικασίες καταγραφής των νέων ψηφοφόρων στους σχετικούς καταλόγους.

Επιπλέον, το εκλογικό δικαίωμα θα στερηθούν για ακόμη μια φορά και οι Έλληνες του εξωτερικού, ανάμεσά τους και οι δεκάδες χιλιάδες νέοι σπουδαστές και εργαζόμενοι που ωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια στη μετανάστευση. Μάλιστα, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα θα πρέπει να περάσουν από τα ταμεία των αεροπορικών εταιρειών οι οποίες ανενόχλητα προσπαθούν να θησαυρίσουν ακόμα και από τη συμμετοχή στις εκλογές.

Δικαίως φοβούνται τους νέους αυτοί που μετέτρεψαν το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο για λίγους, που “εξόρισαν” τη νέα γενιά στην ανεργία και στη μετανάστευση, που πήγαν το μισθό για τους νέους στα 400 ευρώ.
Όμως, αναγέννηση της πατρίδας με τη νέα γενιά στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο δεν μπορεί να υπάρξει.

Ό,τι και να κάνουν, η δίψα και ανάγκη των νέων ανθρώπων για ζωή, για αξιοπρέπεια, για δημιουργία, για δικαιοσύνη δεν μπορεί να σβηστεί, δεν μπορεί να καταπνιγεί, δεν μπορεί να νικηθεί από ένα πολιτικό σύστημα που έχει μετατρέψει τις ελπίδες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων σε πεδίο βολής δανειστών και διαπλοκής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.