Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Δ. Κοδέλας: “Έχουμε ανάγκη τη φρεσκάδα, την αμφισβήτηση και τον ενθουσιασμό σας”

Ο Bουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας παραβρέθηκε σε σχολεία της περιοχής χαιρετίζοντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δηλώνοντας τα εξής:

Εύχομαι καλή χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς για τη νέα χρονιά παρότι τα εντεινόμενα βάρη σε κάθε οικογένεια και η διαλυτική κατάσταση στην εκπαίδευση αποτελούν αρνητικούς όρους. Επίσης, δεν ξεκινάμε καλά, αφού πρώτη μέρα των σχολείων και δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η μεταφορά μαθητών.

Παρόλα αυτά, είμαι βέβαιος ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε το σχολείο να αποκτήσει στοιχεία που του λείπουν, μιας κυψέλης κοινωνικοποίησης, αλληλεγγύης, πραγματικής μόρφωσης και δημιουργίας.

Υπάρχει ωστόσο ένα μάθημα που δεν διδάσκεται στα σχολεία και ίσως δεν θα μπορούσε να χωρέσει σε βιβλία και αφορά την απάντηση στο εξής ερώτημα:

Πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο; Πιστεύετε ότι μπορείτε εσείς να είστε συμμετόχοι στην αλλαγή των πραγμάτων;

Η θετική απάντηση στα παραπάνω είναι σημαντική γιατί τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο με τη συμμετοχή και τον αγώνα των ανθρώπων, γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε όλα κατακτήθηκαν.
Γιατί δεν υπάρχει χειρότερο για ένα λαό και μια χώρα από το να χάσουν οι νέοι άνθρωποι την ελπίδα, το όραμα και τη φιλοδοξία για το μέλλον τους και τον τόπο τους.

Με αυτή την έννοια έχουμε ανάγκη τη φρεσκάδα σας, την αθωότητα και τον αυθορμητισμό σας, την αμφισβήτηση και τον ενθουσιασμό σας κόντρα στην κατήφεια και την απελπισία, για να βρούμε όλοι μαζί δύναμη για να αλλάξουμε τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.