Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Καθυστερήσεις στην καταβολή Φ.Π.Α. στους αγρότες του Νομού Αργολίδας

Ερώτηση του Δημήτρη Κοδέλα προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στο Νομό Αργολίδας στην καταβολή της επιστροφής του Φ.Π.Α. σημειώνοντας ότι: 
Οι προκαλούμενες τεράστιες καθυστερήσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αποπληρωμή της επιστροφής ΦΠΑ ακόμα και τον Δεκέμβρη (;) οδηγούν τους αγρότες σε μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο, θέτουν δε για αρκετούς εξ' αυτών ζήτημα επιβίωσης ή και μη συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΘΕΜΑ: Καθυστερήσεις στην καταβολή Φ.Π.Α. στους αγρότες του Νομού Αργολίδας

Αγανάκτηση υπάρχει στους αγρότες του Νομού Αργολίδας καθώς ακόμα δεν έχει καταβληθεί η επιστροφή του Φ.Π.Α..

Ως αιτία της καθυστέρησης φαίνεται να είναι οι τεράστιες ελλείψεις των ΔΟΥ σε προσωπικό και το μεγάλο φόρτο εργασίας με βάση άλλες φορολογικές εκκρεμότητες οι οποίες κατά προτεραιότητα -σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου- διενεργούνται και στις οποίες προστέθηκαν -σύμφωνα με εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες- διασταυρωτικοί έλεγχοι όσον αφορά τις επιστροφές ΦΠΑ στους οποίους υποχρεώνονται να προβαίνουν.

Οι προκαλούμενες τεράστιες καθυστερήσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αποπληρωμή της επιστροφής ΦΠΑ ακόμα και τον Δεκέμβρη (;) οδηγούν τους αγρότες σε μεγάλο οικονομικό αδιέξοδο, θέτουν δε για αρκετούς εξ' αυτών ζήτημα επιβίωσης ή και μη συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας. Σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου αυξάνουν τα κόστη καλλιέργειας, υπάρχει αποκλεισμός από το χρεοκοπημένο πλην ενισχυμένο με πολλά δισεκατομμύρια τραπεζικό σύστημα και οι πιστώσεις, λόγω ασφυξίας της αγοράς, στα εφόδια έχουν περιοριστεί.
Αποδεικνύεται, επιπρόσθετα, ότι η πολιτική συρρίκνωσης και απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών, όπως συμβαίνει με τις εφορίες και ειδικά στο Νομό Αργολίδας, έχουν προφανής αρνητικές συνέπειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ερωτώνται οι υπουργοί

  1. Τι μέτρα έλαβαν ώστε να αποφευχθεί η παρουσιαζόμενη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες;
  2. Τι μέτρα θα λάβουν ώστε άμεσα να καταβληθεί η επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες του Νομού Αργολίδας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.