Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της ειδικότητας των σχεδιαστών του Υπουργείου Πολιτισμού

Ως Αναφορά για τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας την επιστολή έξι σχεδιαστριών ΔΕ με θέμα τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του κλάδου των Σχεδιαστών ΔΕ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
Στην επιστολή τους οι σχεδιάστριες επισημαίνουν ότι η αρχαιολογική έρευνα που συμβάλει στην προβολή και ανάδειξη των μνημείων και του πολιτισμού μας ουσιαστικα θα μείνει "ανάπηρη" εάν καταργηθεί η ειδικότητα των Σχεδιαστών.


Ακολουθεί η Αναφορά:



17/09/2013

ΑΝΑΦΟΡΑ


Για τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού



ΘΕΜΑ: Για τη φημολογούμενη κατάργηση της ειδικότητας των σχεδιαστών ΔΕ



Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κοδέλας Δημήτριος κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή έξι σχεδιαστριών της Δ' ΕΠΚΑ που αφορά τη φημολογούμενη κατάργηση του κλάδου των Σχεδιαστών ΔΕ του Υπουγείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως αναφέρουν η απουσία της ειδικότητας των σχεδιαστών από την Υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την προβολή και ανάδειξη των μνημείων σημαίνει ότι ουσιαστικά “σταματάμε να αποτυπώνουμε την ιστορική μας μνήμη και μεταφέρουμε σημαντικό οικονομικό βάρος αυτής της δραστηριότητας στον πολίτη-ιδιώτη που θα ασκήσει την όποια οικοδομική δραστηριότητα”. Επιπλέον “η αρχαιολογική έρευνα που συμβάλει στην προβολή του πολιτιστικού μας προϊόντος θα μείνει “ανάπηρη” γιατί δε θα υπάρχει ο κλάδος που θα αποτυπώσει τα σχέδια αυτών των μελετών”.



Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Επισυνάπτεται η επιστολή.



Ο καταθέτων Bουλευτής

Δημήτριος Κοδέλας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.