Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι στη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους και προγεφύρωμα πολεμικών επεμβάσεων σε γειτονικούς λαούς

04/09/2013
ΔΗΛΩΣΗ
Ο Δ. Κοδέλας, ύστερα από την αντιπολεμική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5/9/2013 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας στην οποία συμμετείχαν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ από τη Μεσσηνία και τους άλλους νομούς της Πελοποννήσου, οι βουλευτές Π. Λαφαζάνης, Θ. Πετράκος, Δ. Κοδέλας και ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας, δήλωσε:

Όχι στη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους και προγεφύρωμα πολεμικών επεμβάσεων σε γειτονικούς λαούς

Ο ραγιαδισμός της ελληνικής κυβέρνησης και η πολιτική του "ΝΑΙ σε όλα" έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ΝΑΙ στις μνημονιακές οβίδες έφερε μια άνευ προηγουμένου οικονομική, κοινωνική καταστροφή στη χώρα μας. Σημερα το ΝΑΙ στον πόλεμο και η παρoχή βοήθειας για τη διεξαγωγή του σημαίνει ΝΑΙ σε πραγματικές πολεμικές οβίδες απέναντι σε ένα γειτονικό λαό για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών, με ορατό κίνδυνο να ανοίξουν οι ασκοί του αιόλου για την ευρύτερη περιοχή.

Η αποδοχή της καταπάτησης του διεθνούς δικαίου και η στράτευση με το μπλοκ των προθύμων για νέα επέμβαση στην περιοχή είναι επικίνδυνη για τη χώρα μας και τα εθνικά συμφέροντα και μόνο νέα δεινά προσφέρει στο λαό της Συρίας, που μετράει ήδη 2 εκαταμμύρια πρόσφυγες.

Η ανάπτυξη ενός πολιτικού κινήματος ανατροπής της κυβέρνησης και των μνημονίων για τη διέξοδο της χώρας από το τροϊκανό καθεστώς συνδέεται με την προσπάθεια αποτροπής του ενδεχομένου νέου πολέμου και την απαίτηση για μη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν (εφόσον διεξαχθεί).
Γιατί οι αγώνες του λαού μας εδώ και τρία χρόνια για επιβίωση, ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, είναι αγώνες για μια Ελλάδα κυρίαρχη, παράγοντα αξιοπρέπειας και ειρήνης, φιλίας των λαών της περιοχής και όχι μιας Ελλάδας του ραγιαδισμού και της συνενοχής.

Αυτή είναι η μόνη ηθικά και εθνικά υπεύθυνη στάση και όχι η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους και προγεφύρωμα πολεμικών επεμβάσεων σε γειτονικούς λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.