Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Bυθίζουν την χώρα ολοένα και πιο βαθιά στην εξάρτηση...

03/04/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ερώτηση προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού θέταμε μια σειρά προβλημάτων που αφορούν στον κλάδο των εσπεριδοειδών, διατυπώσαμε συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες λάβαμε ελλιπείς και ανεπαρκείς απαντήσεις:

  1. Όσον αφορά στα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στις διαδικασίες πληρωμής των παραγωγών, με αποτέλεσμα να υφίσταται σημαντικό πλήγμα το αγροτικό εισόδημα και πολλοί παραγωγοί κάθε χρόνο να μένουν απλήρωτοι, το υπουργείο στην απάντησή του αποδέχεται ότι το Μητρώο Εμπόρων χρειάζεται αλλαγές και βελτιώσεις, ώστε να καταστείπερισσότερο λειτουργικό και παραγωγικόκαι αναφέρεται στην ανάγκη βελτιώσεων και αποσαφηνίσεων ώστε να υπάρχει προστασία των αγροτών και των εισοδημάτων τους. Δυστυχώς όμως, έχουμε σοβαρές αμφιβολίες, για το κατά πόσο το υπουργείο κατανοεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις πληρωμές παραγωγών και στο αν προτίθεται να παρέμβει άμεσα ώστε να αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση.
  2. Στο ζήτημα των ελέγχων στη διακίνηση εσπεριδοειδών στις πύλες εσόδου και εξόδου της χώρας ενώ ζητάμε να ενημερωθούμε για τον αριθμό των ελέγχων που έγιναν φέτος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, δυστυχώς το υπουργείο απαντά, περιγράφοντας γενικά τις διαδικασίες που προβλέπονται, χωρίς όμως
    να μας δίνει τα συγκεκριμένα στοιχεία. Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον το υπουργείο δεν γνωρίζει τα συγκεκριμένα δεδομένα και λόγω της κατάρρευσης του δημόσιου τομέα, είναι βέβαιο ότι όσες οδηγίες και να δώσει, αυτές δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν.
  3. Στα προβλήματα στη διενέργεια ποιοτικών ελέγχων δεν υπάρχει απάντηση.
  4. Στο ζήτημα της ανάγκης στελέχωσης του ΕΛΓΑ ώστε να μπορούν να υπάρχουν άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις φαίνεται ότι αυτές τις μέρες, δηλαδή σχεδόν ύστερα από ένα χρόνο από τότε που ο ΕΛΓΑ ζήτησε γεωτεχνικούς, θα υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες προσλήψεις, οι οποίες αφορούν σε συμβάσεις διάρκειας τριών μηνών! Μετά τους τρεις μήνες τι θα γίνει;
  5. Άλλωστε, αναμένουμε ακόμα τις απαντήσεις του υπουργείου Εργασίας για τα ζητήματα που αφορούν στη διασφάλιση των προβλεπόμενων εργασιακών και ασφαλιστικών συνθηκών στις βιομηχανίες.
  1. Τέλος, επαναλαμβάνουμε την πλήρη αντίθεσή μας για το ενδεχόμενο κλείσιμο ή συρρίκνωση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου στο Ναύπλιο και επισημαίνουμε τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στον ποιοτικό έλεγχο, στη διατροφική ασφάλεια και στη στήριξη των αναγκών των παραγωγών. Αντίθετα, χρειάζεται η αναβάθμιση και η ενίσχυση του ρόλου του και ο βέλτιστος συντονισμός όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου και της πολύπλευρης υποστήριξης των αγροτών.
Η υποταγή στις μνημονιακές απαιτήσεις γιατυφλέςπερικοπές και συγχωνεύσεις υπονομεύουν την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα και βυθίζουν την χώρα ολοένα και πιο βαθιά στην εξάρτηση και στη θηλιά των ελλειμμάτων, του χρέους και των μνημονίων.


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.