Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Για την εκποίηση του λιμανιού της Νέας Επιδαύρου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ


Δήλωση για την εκποίηση του λιμανιού της Νέας Επιδαύρου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ


Πριν λίγες ώρες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε την μεταφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) του δικαιώματος παραχώρησης σε τρίτους κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το λιμάνι της Νέας Επιδαύρου, ένα λιμάνι ζωτικής σημασίας τόσο για τον τουρισμό της περιοχής, τις δεκάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και εκατοντάδες εργαζόμενους, όσο και για τους αλιείς.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αυτή έχει μάθει να δουλεύει νύχτα και νύχτα να παίρνει αποφάσεις, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία μελέτη για το τι θέλει να γίνει στο λιμάνι της Νέας Επιδαύρου, χωρίς να μας εξηγήσει ούτε καν σε τι θα συμβάλει η εκποίηση του λιμανιού στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Μόλις λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές, η τρικομματική κυβέρνηση έχει κάνει ρεκόρ διάψευσης των προεκλογικών δεσμεύσεων και πραξικοπηματικών αποφάσεων. Μοναδική πολιτική της είναι το “όλα στο σφυρί” (ΑΤΕ, ΕΛΤΑ, ΤΤ, ΕΒΟ, Λιμάνια, κ.ά.), με σκανδαλώδεις μάλιστα όρους, και η επίδειξη “καλής διαγωγής” απέναντι στην τρόικα ισοπεδώνοντας ολοκληρωτικά την κοινωνία και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία. Ακόμα και ο τρόπος ξεπουλήματος μάλλον προσεγγίζει αυτό που λέει ο λαός μας “Τον Αύγουστο που λείπουν οι νοικοκυραίοι αλωνίζουν οι κλέφτες”.
Μάλιστα, λίγες μέρες πριν, αποκαλύφθηκε η συμμετοχή στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του “ελληνικού” ΤΑΙΠΕΔ της Σλοβάκας Α. Μπουμπενίκοβα η οποία παραιτήθηκε από αυτό στις 10/08 και αφού πρώτα διέρρευσε ότι στην χώρα της, ως υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις, βρέθηκε στο επίκεντρο αποκαλύψεων διαφθοράς και σκανδάλων. Αυτοί είναι, λοιπόν, που έχουν αναλάβει προς όφελος των εγχώριων και εξωχώριων αετονύχιδων της αγοράς το ξεπούλημα της χώρας και, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, την “αξιοποίηση” των λιμανιών μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της για τη μεταφορά των λιμανιών, και ειδικά του λιμανιού της Νέας Επιδαύρου, στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα θέσει κοινοβουλευτικά το θέμα ζητώντας εξηγήσεις και την ακύρωση της συγκεκριμένης ενέργειας και θα στηρίξει τις όποιες πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας για να αποτραπεί η εκποίηση του λιμανιού. Το λιμάνι της Νέας Επιδαύρου έχει δημόσιο χαρακτήρα, εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και δεν εκχωρείται!
14/08/2012

Δημήτρης Κοδέλας
βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.