Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αργολίδας για το Νοσοκομείο Ναυπλίου

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, συνεχίζει την ίδια μνημονιακή πολιτική του προκατόχου του, Ανδρέα Λοβέρδου, που  συστατικά της, είναι η λέξεις περικοπές και υποχρηματοδότηση. Τα μέτρα που εισηγείται η τρόικα και εφαρμόζει το υπουργείο, είναι ολοκληρωτικά, χτυπάνε τα πάντα, με αποτέλεσμα, ελλείψεις σε υλικά και αναλώσιμα, μειώσεις στους μισθούς του προσωπικού, δυσκολία πρόσβασης σε φτηνό φαρμάκο, έως και καταργήσεις ή συγχωνεύσεις ιδρυμάτων. Έτσι στο χώρο της υγείας η ημερήσια διάταξη, πλέον συμπληρώνεται από επισχέσεις, παραιτήσεις, κινητοποιήσεις, με την κατάσταση σε αρκετά νοσοκομεία και ιδρύματα να βρίσκεται στο κόκκινο. Με αφορμή τη φημολογία για κλείσιμο του Νοσοκομείου Ναυπλίου και την επακόλουθη αλλαγή χρήσης του κτηρίου του, αλλά τις δίκαιες αντιδράσεις των εργαζομένων, θέλουμε να τοποθετηθούμε στις εξελίξεις και να καταθέσουμε τις σκέψεις μας για τις υπηρεσίες υγείας στο νομό.

Η αυξανόμενη ζήτηση για τις δωρεάν παροχές των δημοσίων φορέων υγείας, λόγω της εξελισσόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, επιβάλλει ότι και τα δύο νοσοκομεία της περιοχής μας θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 
Έτσι, θέλουμε την κατάργηση  της απαράδεκτης αναλογίας, μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις εργαζομένων, γιατί αν ισχύσει στο χώρο της υγείας θα επιδεινώσει την τωρινή υποστελέχωση, σε συνδυασμό με την κάλυψη των κενών θέσεων για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.  Μόνο τότε είναι δυνατόν, ότι όλες οι κλινικές και τα τμήματα των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου να λειτουργούν απρόσκοπτα τριάντα ημέρες το μήνα.
Επίσης, επιδιώκουμε να μην υποβαθμιστούν τα δύο Κέντρα Υγείας, Λυγουριού και Κρανιδίου, απεναντίας να ενισχυθούν, να λειτουργούν με πληρότητα, γιατί σε μεγάλο βαθμό καλύπτουν τις ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού και της τουριστικής κίνησης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ αποτελεί προτεραιότητα η οργανωμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη

Τέλος για εμάς, εκ των ων ουκ άνευ, είναι η άμεση αποπληρωμή των χρωστούμενων προς τους εργαζομένους των δύο νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, και στα δύο νοσοκομεία, από τον Μάρτη δεν έχουν εξοφληθεί οι εφημερίες των γιατρών και από τον Φλεβάρη οι υπερωρίες του νοσηλευτικού προσωπικού. Προτεραιότητά μας είναι η επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων νοσοκομείων.

Ακύρωση του νόμου 4052/2012 που προβλέπει τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων

Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αργολίδας
27/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.