Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου Ναυπλίου


Σημεία από την τοποθέτηση του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Δημήτρη Κοδέλα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων για το θέμα του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Κυρίες και κύριοι,
  • Η κυβέρνηση έχει βρει έναν περίεργο τρόπο για να “υπερασπίσει” τα δικαιώματά μας. Από την μια “υπερασπίζει” το δικαίωμα στην εργασία στέλνοντας τα ΜΑΤ στην Χαλυβουργία, από την άλλη “υπερασπίζει” το δικαίωμα στην Υγεία υποχρηματοδοτώντας και κλείνοντας νοσοκομεία.
  • Η σημερινή συνεδρίαση που αφορά στο φημολογούμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου του Ναυπλίου, πρέπει να είναι η αφορμή ή μια από τις αιτίες για τη συνάντηση αυτή, καθώς ήδη τα προβλήματα που άπτονται των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο νομό μας είναι μεγάλα, τα νοσοκομεία υπολειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις σε υλικά, αναλώσιμα, με απλήρωτες εφημερίες για μήνες, με τις εφημερίες να μη βγαίνουν πλέον. Ουσιαστικά λειτουργούν χάρις στον πατριωτισμό των εργαζόμενων στα νοσοκομεία.
  • Αν στην παραπάνω κατάσταση προστεθεί η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, οι περικοπές επιδομάτων πρόνοιας, η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, τότε δημιουργείται μια εκρηκτική κατάσταση, επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών. Θα πρέπει επίσης εδώ να συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από το ακραίο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση. Αντίστοιχα προγράμματα, όπου αλλού υλοποιήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία επιβάρυνση της υγείας των πολιτών και τη μείωση του προσδόκιμου ζωής! Επομένως, ιδιαίτερα στις μέρες μας, οι δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας έχουν εξαιρετική σημασία και η τάση είναι να αυξηθεί η ζήτησή τους, εφόσον η πλειοψηφία των πολιτών πλέον, λόγω της κατάρρευσης των εισοδημάτων τους, δεν έχουν άλλη επιλογή.
  • Πριν κάποιους μήνες, η προηγούμενη κυβέρνηση, της οποίας συνέχεια αποτελεί η σημερινή τρικομματική, έβαλε εισιτήριο στα νοσοκομεία λες και ο ασθενής πηγαίνει θέατρο! Υποχρηματοδότησε και οδήγησε στην υπολειτουργία τα νοσοκομεία. Τώρα «πέταξε» και την ιδέα της ενοικίασης, λες και είναι “ενοικιαζόμενα δωμάτια”. Για την ιδέα αυτή της ενοικίασης που κάποιοι σήμερα ρωτούν και απορούν, ας προσέξουν καλύτερα τις προγραμματικές δηλώσεις που ψήφισαν πριν μερικές μέρες, στις οποίες περιλαμβανόταν. Και σήμερα μας μιλάνε για συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, αυτοί που θέλουν απλά να παρουσιάσουν έργο στους υπαλλήλους της τρόικας. Κόπτονται για τα έξοδα των νοσοκομείων αυτοί οι οποίοι έκλεψαν τα διαθέσιμά τους παραμονές του κουρέματος PSI. Θα άξιζε, αλήθεια, να μάθουμε πόσα χρήματα των νοσοκομείων του Νομού “κουρεύτηκαν”, πόσα δηλαδή χρήματα αυτά έχασαν.
  • Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, όπως η ίδια υποσχόταν προεκλογικά, αν έχει μάθει να λέει σε όλα ΝΑΙ, όλοι εμείς μπορούμε και οφείλουμε να πούμε ΟΧΙ, εμποδίζοντας τα σχέδια υποβάθμισης της υγείας και αποδυνάμωσης /κλεισίματος του νοσοκομείου Ναυπλίου.


25/07/2012
Γραφείο ΤύπουΕπίσης, σήμερα Τετάρτη 25/07 το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου προχώρησαν σε κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο με βασικό σύνθημα "Όχι στο κλείσιμο του Γ.Ν. Ναυπλίου". Στην κινητοποίηση συμπαραστάθηκαν και αρκετοί πολίτες της πόλης. Περισσότερες φωτογραφίες και στο: http://www.argolidaportal.gr/news/2385/diamartyria-gia-nosokomeio-nayplioy-fotografies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.