Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σταμάτησε η επιλεκτική αστυνόμευση της βίλας του Κ. Γλύξμπουργκ

Σταμάτησε η επιλεκτική αστυνόμευση της βίλας του Κ. Γλύξμπουργκ

Στα πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποδεσμευθούν αστυνομικές δυνάμεις από τη φρούρηση “στόχων” και τη συνοδεία προσώπων για να διατεθούν στην υπηρεσία της ασφάλειας των πολιτών, σταμάτησε η ειδική εικοσιτετράωρη φύλαξη της οικίας του Κ. Γλύξμπουργκ στην περιοχή της Ερμιονίδας. 
Η αποδέσμευση της αστυνομικής δύναμης της Αργολίδας από την εν λόγω φύλαξη αποτελούσε αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας και είχε φτάσει και στην Ελληνική Βουλή με την αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλα και Δ. Τσουκαλά με σχετική αναφορά στις 31/07/2013!

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη ο βουλευτής Αργολίδας Δ. Κοδέλας δήλωσε τα εξής:

“Η αποδέσμευση των αστυνομικών δυνάμεων που απαιτούνταν για την καθημερινή και εικοσιτετράωρη φύλαξη της βίλας του Κ. Γλύξμπουργκ και η διάθεσή τους στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών του Νομού αποτελεί μια κίνηση με ισχυρή πολιτική και συμβολική αξία. Δηλώνει την πρόθεση αποκατάστασης της ισονομίας σε αυτή την χώρα, απαγκίστρωσης του κράτους από όσους έχουν κατάλληλες διασυνδέσεις και τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης, σεβασμού στους δημόσιους λειτουργούς που ευτελίζονται όταν αντί για να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον  αναγκάζονται να υπηρετούν ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα.
Η διακοπή της αιμορραγίας αστυνομικών δυνάμεων τόσο προς το Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών στην Κόρινθο (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) όσο και στον Κ. Γλύξμπουργκ μαζί με αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη λειτουργία και οργάνωση της αστυνομίας μπορούν να δημιουργήσουν τους όρους για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Αργολίδας και για να υπάρξει μια νέα αντίληψη και μια νέα σχέση πολιτών και αστυνομίας όπως έχει δηλώσει και ο αρμόδιος Υπουργός.”

Γραφείο Τύπου

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Δήλωση του Δ.Κοδέλα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Δήλωση του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Κοδέλα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου:

Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης και τιμής των αγώνων του λαού μας για ανεξαρτησία και ελευθερία.

Και, η επανάσταση του 1821 αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να είναι μονόδρομος για έναν λαό ο ραγιαδισμός και η υποταγή στις κάθε λογής και κάθε εποχής αυτοκρατορίες και ιερές συμμαχίες. Όταν οι λαοί θέλουν, τότε μπορούν να διεκδικήσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους και, όσο ισχυρός κι αν φαίνεται ο αντίπαλος, η ενεργή συμμετοχή και συμβολή του λαού μπορεί να τροποποιήσει τους συσχετισμούς.
194 χρόνια μετά, η ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία και η αξιοπρέπεια είναι υπόθεση κυρίως των ανθρώπων αυτού του τόπου, της αγωνιστικότητας, της αποφασιστικότητας και της ενότητας του λαού μας.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τοποθέτηση Δ.Κοδέλα στο Σ/Ν για τις "100 δόσεις"

Τοποθέτηση του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Κοδέλα, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Σχέδιο Νόμου με θέμα: "Ρυθμίσεις για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας".

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σχόλιο του Δ.Κοδέλα σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 24 (ΤΑΙΠΕΔ)

Σχόλιο του Δ.Κοδέλα σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 24 του Σ/Ν "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας" που αφορούσε το ΤΑΙΠΕΔ:

Το άρθρο 24 τροποποιήθηκε. Το ΤΑΙΠΕΔ έφυγε από το άρθρο και η ΕΤΑΔ ΑΕ θα απορροφηθεί από το νέο φορέα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που θα δημιουργηθεί με επόμενο ιδρυτικό νόμο και του οποίου τα έσοδα θα αξιοποιούνται κυρίως για την κοινωνική πολιτική και την κοινωνική ασφάλιση.

Μπράβο σε όσους συνέβαλαν να γίνει κατανοητό ότι η διάταξη ως είχε ήταν επικίνδυνη για τη δημόσια περιουσία και δεν μπορούσε να υιοθετηθεί...

[πηγή: fb]

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σχόλιο του Δ.Κοδέλα στο Facebook σχετικά με το άρθρο 24 (ΤΑΙΠΕΔ)

Σχόλιο του Δ.Κοδέλα σχετικά με το άρθρο 24 του Σ/Ν "Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας" που αφορούσε το ΤΑΙΠΕΔ:

Το άρθρο 24 του Σχεδίου Νόμου για τις "100 δόσεις" πρέπει να αποσυρθεί.

Η απορρόφηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. (που κατέχει τεράστιας αξίας και σημασίας δημόσια περιουσία) από το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η προσθήκη που έχει γίνει, και προαναγγέλει την ίδρυση Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας του οποίου τα έσοδα θα κατευθύνονται στην κοινωνική πολιτική, είναι καταρχήν θετική όμως εφόσον δεν καταργούνται διατάξεις ή το σ/ν για το ΤΑΙΠΕΔ και μέχρι να ιδρυθεί το νέο Ταμείο δεν μπορεί η Δημόσια Περιουσία να είναι στο αποικιοκρατικό ΤΑΙΠΕΔ.

[πηγή: fb]

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ο Δ. Κοδέλας στο Βήμα FM για την πολιτική επικαιρότητα

Στο Βήμα FM και στους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη μίλησε ο Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας, για την πολιτική επικαιρότητα.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Δ. Κοδέλας: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει για να είναι αρεστή στον Σόιμπλε»

Ο Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε τη Δευτέρα 10/03 στον σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM και την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο Δ. Κοδέλας απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι "η ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει για να είναι αρεστή στον κ. Σόιμπλε και στην κ. Μέρκελ, αλλά για να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, την ιστορία αυτού του λαού και το μέλλον του".
Αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας ότι "είναι από τα σημεία - κλειδιά αυτού που λέμε νεοφιλελευθερισμός, και πιο ειδικά του “νεοφιλελευθερισμού α λα ελληνικά” στις συνθήκες των μνημονίων, το οποίο συνδυάζεται ουσιαστικά με ξεπούλημα”.
Σε σχέση με τη στάση των “Εταίρων” στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι "υπάρχει μία διαρκής πίεση, και γι 'αυτο χρησιμοποιείται το ασφυκτικό πλαίσιο ρευστότητας ώστε η ελληνική κυβέρνηση να κάνει υποχωρήσεις," και ουσιαστικά δε σέβονται “τη λαϊκή ετυμηγορία και την ανάγκη αυτής της κοινωνίας να πάρει ανάσες και να υπάρξει ανάπτυξη και οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας".
Ωστόσο επισήμανε ότι αυτές οι πιέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν όχι μόνο από μια διαπραγματευτική ομάδα αλλά από ολόκληρο τον ελληνικό λαό, γιατί η υπόθεση του να βγει η χώρα από τα μνημόνια, να φύγει από το καθεστώς λιτότητας και εκποίησης των πάντων αφορά όλους τους Έλληνες, είναι υπόθεση του ελληνικού λαού".
Μάλιστα σχολίασε ότι "σε αυτή την πορεία θα πρέπει να υπάρχουν και ΟΧΙ όταν δεν γίνεται σεβαστή η επιλογή του ελληνικού λαού για να σταματήσει η χώρα αυτή να είναι πειραματόζωο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών" ενώ σε σχέση με την πιθανή διενέργεια δημοψηφίσματος συμπλήρωσε ότι "η απεύθυνση στο λαό είναι μια επιλογή δημοκρατική".
Τέλος, σε σχέση με το αν θα συνεχίσει η κυβέρνηση να απολαμβάνει της στήριξης του κόσμου επισήμανε ότι "μια αξιοπρεπής στάση που θα έχει κάποια ΟΧΙ, θα έχει κάποια όρια και κόκκινες γραμμές και θα θέτει το δίκαιο της αλλαγής πορείας είναι κάτι που μπορεί να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και τη διάθεση να αγωνιστεί ο λαός μας".
Ολόκληρη η συνέντευξη: 

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Δ. Κοδέλας: Ανησυχούν για τις ενισχύσεις των αγροτών ή για την αγαπημένη τους τράπεζα;

Δήλωση του Δημήτρη Κοδέλα για τη μεταφορά αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος

Δ. Κοδέλας: Ανησυχούν για τις ενισχύσεις των αγροτών ή για την αγαπημένη τους τράπεζα;

Με αφορμή την ανησυχία που επιχειρούν να διασπείρουν στους αγρότες, μερίδα των ΜΜΕ σε συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας δήλωσε τα εξής:

“Λάθος θέμα επέλεξε η αντιπολίτευση για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να κινδυνολογήσει για τις ενισχύσεις των αγροτών. Όπως διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, οι ενισχύσεις των αγροτών δεν κινδυνεύουν από τη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας των 230 εκ. ευρώ, που παρέμεναν αδιάθετα. Μάλιστα, σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη χρησιμοποίησής τους για πληρωμές δικαιούχων η ΤτΕ είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με την σχετική απόφαση, να τα μεταφέρει εντός δύο ημερών στην Τράπεζα του Οργανισμού Πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Όσοι κάνουν τόση φασαρία για το συγκεκριμένο θέμα αντί να ερωτούν οφείλουν να απαντήσουν:

1. Ανησυχούν για τις ενισχύσεις των αγροτών ή για το ότι τα χρήματα αυτά δεν παραμένουν πλέον λιμνάζοντα στην αγαπημένη τους τράπεζα, που έγινε ιδιωτικό μονοπώλιο ύστερα από το σκάνδαλο εκχώρησης της ΑΤΕ;

2. Ποιο ήταν το επιτόκιο αυτών των διαθέσιμων; Ισχύει ότι παρέμεναν έως τον Οκτώβρη του 2014 άτοκα ενώ από τον Οκτώβρη το επιτόκιο ήταν μόλις 0,3%;

3. Γιατί δεν ανησυχούν το ίδιο για το γεγονός ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρέλαβε βεβαιωμένα πρόστιμα από την Ε.Ε. της τάξης των 1,3 δισ. ευρώ, για την εξόφληση των οποίων το 2015 καταβλήθηκαν 215 εκ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους; Σε ποιους και πώς πιστεύουν ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες;”

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Κομμένες… ανάσες με ζητούμενη την αξιοπρέπεια

Άρθρο του Δημήτρη Κοδέλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Δρόμο της Αριστεράς του Σαββάτου 28/2.

Κομμένες… ανάσες με ζητούμενη την αξιοπρέπεια

Αν η αλήθεια είναι επαναστατική και αν αυτό που λείπει ανάμεσα στη σχέση του λαού μας με την πολιτική είναι η αλήθεια τότε πρέπει να έχουμε και το θάρρος να τη διατυπώνουμε αλλά και την επιμονή να την αναζητούμε.
Από την αρχή παγιδευμένοι
Τις τελευταίες ημέρες ζούμε έναν πρωτόγνωρο καταιγισμό εξελίξεων κρίσιμο για την πορεία της χώρας. Η νέα ελληνική κυβέρνηση με το «καλημέρα» βρέθηκε μπροστά στην πίεση αναζήτησης μιας λύσης έως 28 Φλεβάρη και με την θηλιά της ρευστότητας από την ΕΚΤ να σφίγγει εκβιαστικά.
Σ’ αυτό το κλίμα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση να καταφέρνει να ξανανιώσει αξιοπρέπεια ο λαός μας, λέγοντας κάποια πρώτα «όχι», θέτοντας βέτο σε δύο Eurogroup, αξιοποιώντας αντιθέσεις και θέτοντας ότι αυτή χώρα δε μπορεί να συνεχίσει με μνημόνια και λιτότητα.
Η κατάληξη, όμως, αυτού του κύκλου διαπραγμάτευσης ήρθε με την υπογραφή μιας συμφωνίας στο Eurogroup για παράταση της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης και δέσμευση για μια λίστα μεταρρυθμίσεων η οποία παρά τη «δημιουργική ασάφεια» παραπέμπει σε λίγο από νεοφιλελευθερισμό, λίγο από εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ και λίγο από Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.
Συμφωνία ανάσα / παγίδα σε ευρω-ναρκοπέδιο
Η Ελλάδα εκβιάστηκε και εξωθήθηκε σε ένα συμβιβασμό που δεν βάζει τέλος στο μνημονιακό καθεστώς. Κι αυτό γιατί ενώ δεν υπάρχουν με σαφήνεια διατυπωμένα τα προαπαιτούμενα που αναφέρονταν στο περιβόητο mail Χαρδούβελη, υπάρχει η παράταση της δανειακής σύμβασης με τους επαχθείς όρους που θέλουμε να αναδιαπραγματευτούμε, υπάρχει επιτροπεία και αξιολόγηση, υπάρχει η απειλή της μη παροχής της τελευταίας δόσης και των κερδών της ΕΚΤ, εφόσον δεν αξιολογηθούμε θετικά στο τέλος του τετραμήνου, υπάρχει η με το σταγονόμετρο χρηματοδότηση από την ΕΚΤ ώστε να μας κρατούν σε διαρκή ομηρεία και οικονομική εξάντληση.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Δ. Κοδέλας: «Να πάψουν να είναι κάστα οι πολιτικοί, οι μίζες πήγαιναν κι έρχονταν - Οργάνωση και προετοιμασία για να αντισταθούμε στους εκβιασμούς»


Ο Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, εξηγώντας γιατί πρέπει να κουρευτούν πολλά από τα βουλευτικά προνόμια.
Να σπάσει το χάσμα της πολιτικής και των πολιτικών με την κοινωνία και να πάψουν πολιτικοί και βουλευτές να αποτελούν μια κάστα, δηλώνει ο Δ. Κοδέλας και τονίζει, αναφερόμενος στη Βουλή των προηγούμενων χρόνων: «Πολλοί έκαναν περιουσίες λόγω ειδικής σχέσης με επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ οι μίζες πήγαιναν και έρχονταν». 
Τέλος, σημείωσε ότι «πρέπει να αλλάξει η σχέση βουλευτών με τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία, αφού το προηγούμενο διάστημα πολλοί βουλευτές αντί να αναπαράγουν τους πόθους και τις αγωνίες του λαού και της κοινωνίας μετέφεραν τις αγωνίες του Σόιμπλε και των δανειστών».
Ο Δημήτρης Κοδέλας, όμως, αναφέρεται και στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. «Το παράδειγμα της Κύπρου, πριν δύο χρόνια, ήταν οδηγός για το πως θα θελήσουν να φερθούν σε μία χώρα που θα προσπαθήσει να βγει από τον ζουρλομανδύα της επιτήρησης και της αποικίας χρέους» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Τελούμε σε καθεστώς ασφυξίας με στόχο να μας σύρουν σε μια μνημονιακού τύπου συνθηκολόγηση». 
Σχολιάζοντας την πρόσφατη Συμφωνία με τις Βρυξέλλες, δηλώνει ότι αυτή αποτυπώνει έναν προσωρινό συμβιβασμό και η συνέχεια θα φέρει αναγκαστικά ρήξεις με βασικά σημεία της, καταλήγοντας: «Εκείνο που πρέπει να ψηφίσει αυτή η Βουλή, πέρα βεβαίως από μέτρα και νομοσχέδια ανακούφισης του κόσμου, είναι μια νέα συμφωνία που θα βγάζει τη χώρα πλήρως από το μνημονιακό καθεστώς».