Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Δ. Κοδέλας: “Το διακύβευμα είναι: Με τις Λαϊκές Αγορές ή με τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης”



Δήλωση του Δημήτρη Κοδέλα, βουλευτή Αργολίδας και Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές

Δ. Κοδέλας: “Το διακύβευμα είναι: Με τις Λαϊκές Αγορές ή με τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης”

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση της καταστροφικής ρύθμισης για το γάλα (κατάργηση του όρου “φρέσκο”, επιμήκυνση διάρκειας ζωής), η οποία πριν καν... εφαρμοστεί οδήγησε σε μείωση της τιμής στον κτηνοτρόφο με αμετάβλητη την τιμή στον καταναλωτή, προχωρούν σε βίαιες αλλαγές στο χώρο των Λαϊκών Αγορών. Οι αλλαγές αυτές θα επιφέρουν πλήγμα στη λειτουργικότητα των Λαϊκών Αγορών ενώ υπάρχουν διατάξεις που θα οδηγήσουν σε ραγδαία συρρίκνωσή τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των Λαϊκών Αγορών. Υπέρ της απόλυτης διαφάνειας αλλά όχι της αποδιοργάνωσής τους.
Το δίλημμα είναι: Στήριξη του θεσμού των Λαϊκών Αγορών καθώς και κάθε άλλου θεσμού που στηρίζει τόσο τον παραγωγό όσο και τον καταναλωτή ή των μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει το πρώτο. Η κυβέρνηση φαίνεται ακόμη μια φορά να επιλέγει το δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.