Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ - Δε μπορεί να πληρωθεί και αυτός ο φόρος

29/08/2014
Δ. Κοδέλας: Χρειαζόταν μια άλλη τροπολογία που να καταργεί τον ΕΝΦΙΑ – Δε μπορεί
να πληρωθεί και αυτός ο φόρος

Στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ αναφέρθηκε ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας κατά τη συζητηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 28/08 του Σχεδίου Νόμου για τις Υδατοκαλλιέργειες στο οποίο κατατέθηκε ως τροπολογία η παράταση πληρωμής της πρώτης δόσης. Πιο ειδικά ανέφερε:

Ο Αύγουστος ήταν περισσότερο θερμός για την κοινωνία απ’ ό,τι άλλες χρονιές, με βάση την φορολεηλασία, από τους φόρους σε φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ήταν υπέρογκοι, μέχρι την τελευταία πράξη που αφορά τον ΕΝΦΙΑ, έναν φόρο εξόντωσης και δήμευσης της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.
Με αυτήν την έννοια η τροπολογία που κατατέθηκε και η οποία παρατείνει την ημερομηνία της πρώτης δόσης καταβολής του ΕΝΦΙΑ θα έπρεπε να είναι μία άλλη τροπολογία η οποία να καταργεί αυτόν το νόμο γιατί είναι άδικος, γιατί είναι αντισυνταγματικός και κυρίως γιατί δεν μπορεί να πληρωθεί από το μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα θα πρέπει κάποιος να διαλέξει εάν θα κρατήσει από το υστέρημα για να δώσει για τα παιδιά του, για την οικογένειά του, για να πάει το παιδί του στο πανεπιστήμιο ή εάν θα συνεχίσει να πληρώνει αυτά τα υπέρογκα χαράτσια.
...

Κι επαναλαμβάνω, όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, αυτό που περιμένει η κοινωνία, μια γονατισμένη και εξοντωμένη κοινωνία, δεν είναι η παράταση και η διατήρηση των υπερβολικών χαρατσιών, αλλά η ακύρωση και μία πραγματικά δίκαιη φορολόγηση για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.