Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή στο Δ.Σ. Ερμιονίδας σχετικά με το κλείσιμο της ΔΟΥ Κρανιδίου

01/10/2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΔΕΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ-EKM
Γραφεία: Άργος, Νικηταρά 8, ΤΚ. 21200
τηλ.: 27510-63282
κιν: 6970-072313
www.kodelasdimitris.blogspot.com


Προς: το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παραστώ στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, λόγοι υγείας δεν μου επέτρεψαν να είμαι μαζί σας.
Επιτρέψτε μου, σύντομα, κάποιες σκέψεις για τη ΔΟΥ Κρανιδίου και γενικότερα για τη συγκυρία.
Αναφορικά με το κατεπείγον ζήτημα της αναστολής λειτουργίας της ΔΟΥ Κρανιδίου, για το οποίο έχω εκδώσει σχετικό αναλυτικό Δελτίο Τύπου, θα ήθελα να επισημάνω ότι από τη συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη έγινε εμφανής τόσο η προσήλωση του υπουργείου στις δεσμεύσεις των μνημονίων όσο και η προχειρότητα των σχεδιασμών.
Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε καθώς και το δικαίωμα να παρίστανται εκπρόσωποι του δημοτικού συμβουλίου και οι βουλευτές του Νομού σε συνεδρίαση της σχετικής επιτροπής που έχει συσταθεί από το υπουργείο είναι ένα μικρό βήμα. Γι'αυτό και εκτιμώ ως ιδιαίτερα θετική την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και την πρωτοβουλία σας για κατάληψης της ΔΟΥ. Δυστυχώς αυτό το “πρώτο βήμα” είναι απλώς το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα συμμετοχής των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας σε μια στοιχειώδη διαβούλευση για ένα ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Θεωρώ πως τις επόμενες μέρες θα πρέπει να ασκηθεί κάθε δυνατός τρόπος πίεσης ώστε το υπουργείο να αναθεωρήσει το σχεδιασμό του και να προτάξει την κοινή λογική και τις ανάγκες της κοινωνίας έναντι των μνημονιακών δεσμεύσεων-εμμονών.
Αγαπητοί φίλοι του Δήμου Ερμιονίδας, οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την πορεία του τόπου μας. Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζουν οι δύο τρόικες (εξωτερικού και εσωτερικού) θα είναι καταστροφικό για τις ελληνικές οικογένειες. Θα οδηγήσει σε ένα νέο υφεσιακό επεισόδιο που θα καταδικάσει το μέλλον της χώρας και θα υπονομεύσει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάκαμψης. Στοιχειώδεις και βασικές υπηρεσίες θα υποβαθμιστούν ενώ στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πέσει το βάρος συντήρησης και λειτουργίας υποδομών χωρίς να έχει αντίστοιχους πόρους. Επομένως οι Δήμοι θα αναγκαστούν να μετακυλίσουν το κόστος στους ήδη εξοντωμένους οικονομικά δημότες τους και για το Δήμο Ερμιονίδας τα ήδη σοβαρά προβλήματα θα ενταθούν.
Είναι μονόδρομος πλέον η ενεργοποίηση, η κινητοποίηση και η συμμετοχή όλων των πολιτών και των φορέων ώστε να προλάβουμε και να εμποδίσουμε την κοινωνική καταστροφή που έρχεται και να οδηγηθούμε σε ένα μετατροϊκανό ξέφωτο.
Κλείνοντας, να σας συγχαρώ και πάλι για τις ενεργητικότητά σας και να δηλώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ-EKM θα υποστηρίξουμε ενεργά οποιαδήποτε πρωτοβουλία σας προασπίζει το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών της Ερμιονίδας.
Σας ευχαριστώ και καλή συνέχεια στις εργασίες σας.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΔΕΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.