Blogger Widgets

Δεν ήταν μονόδρομος η ταπείνωση και το 3ο μνημόνιο Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε, αλλά ό,τι κάνουμε και ό,τι ψηφίζουμε (βίντεο) Δ. Κοδέλας: “Χρειαζόμαστε ένα κίνημα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας” Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό>

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μαθητές χωριών πληρώνουν έως και 3,20 ευρώ ημερησίως για να πάνε σχολείο!

26/11/2013
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας σχετικά με το απαράδεκτο γεγονός της πληρωμής υπέρογκων ποσών (έως και 3,20 ευρώ ημερησίως) από μαθητές χωριών της Αργολίδας για τη μετακίνησή τους στο σχολείο!

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Προς τους Υπουργούς:
Εσωτερικών 
Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Μαθητές χωριών αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να μεταφερθούν στο σχολείο τους!

Με την 1449/14-6-2013 Κ.Υ.Α. “Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις περιφέρειες”, και ειδικά στο άρθρο 1 παράγραφος 1, ορίζεται - μεταξύ άλλων - ότι δωρεάν μεταφορά δεν δικαιούνται οι μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που κατοικούν σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από το σχολείο τους.

Η παραπάνω παράλογη απόφαση, που ελήφθη προφανώς με βάση την πολιτική γενικευμένων περικοπών, καταδικάζει μερίδα μαθητών σε πεζοπορία ή τις οικογένειες τους σε υπέρμετρο οικονομικό βάρος.

Για παράδειγμα, στην Αργολίδα σε δρομολόγιο που εκτελείται με βάση δημόσια σύμβαση από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και εξυπηρετεί τη μεταφορά μαθητών στο Λύκειο της Αγίας Τριάδας, οι μαθητές από τα χωρια Μάνεση, Δενδρά, Παναρίτη, Πουλακίδα, Ανυφί κ.ά. είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν εισιτήριο!!!

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ζημιές στην Αργολίδα σε καλλιέργειες μανταρινιάς και ελιάς

Ερώτηση προς τον υπουργό ΥΠΑΑΤ, σχετικά με τις ζημιές σε καλλιέργειες μανταρινιών από “υδαρή κηλίδα” (“μονίλια”) καθώς και από την χαλαζόπτωση, κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας. Παράλληλα, αναφέρεται στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ, επαρκούς στελέχωσης του Υπακαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη και στις αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ για την ακαρπία των εσπεριδοειδών το 2011.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Θέμα: Ζημιές στην Αργολίδα σε καλλιέργειες μανταρινιάς και ελιάς

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Επιτακτική είναι η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας του ελαιολάδου

23/11/2013


Ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας με θέμα την Επιτακτική είναι η ανάγκη λήψη μέτρων προστασίας του ελαιολάδου κατέθεσαν δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας.
Η ερώτηση αφορά τον έλεγχο των αθρόων εισαγωγών υποβαθμισμένων ελαιολάδων, που αναμειγνύονται με ελληνικά ελαιόλαδα και κυκλοφορούν στην αγορά «ως εξαιρετικά παρθένα», τις αποζημιώσεις για την ακαρπία και την χάραξη Εθνικής πολιτικής για το ελαιόλαδο.



Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση για τις διαθεσιμότητες στον ΕΦΕΤ

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαθεσιμότητες στον ΕΦΕΤ:
 
18/11/2013

Eρώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Προς τους Υπουργούς
  • Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Διαθεσιμότητα υπαλλήλων του ΕΦΕΤ

Η Κυβέρνηση πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις για 25.000 διαθεσιμότητες και 15.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων για τα έτη 2013 και 2014, θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας με άμεσο κίνδυνο απόλυσης, υπαλλήλους από τις ήδη υποστελεχωμένες και αποδιοργανωμένες Δημόσιες Υπηρεσίες καθιστώντας άκρως προβληματική έως αδύνατη την εύρυθμη λειτουργίας τους.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η υπηρεσία του ΕΦΕΤ που αποτελεί τον κατ’ εξοχήν ελεγκτικό μηχανισμό της χώρας, σε ότι αφορά την προστασία των καταναλωτών σε σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων, αφού ο Υπουργός θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεκαπέντε υπαλλήλους από την συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Για ζητήματα κτηνοτροφίας: Ο νοών... νοείτο από τις "μη" απαντήσεις του κ. Μηταράκη

Ο νοών... νοείτω από τιςμη απαντήσειςτου κ. Μηταράκη


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου συζητήθηκε παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μηταράκη, το ζήτημα της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε.- Καναδά και των συνεπειών σε ελληνικά Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (φέτα, ελιά Καλαμάτας).

Ο Δημήτρης Κοδέλας, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτή τη συμφωνία και έκανε δύο σημαντικά ερωτήματα στον Υπουργό σχετικά με το προαιρετικό ελληνικό σήμα σε προϊόντα και την ενδεχόμενη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος, για τα οποία δεν έλαβε απάντηση. Ο νοών... νοείτω!

Σχετικά με το ζήτημα της φέτας, ο βουλευτής Αργολίδας ανέφερε:

Κύριε υπουργέ, δεν αναφερθήκατε στις αρνητικές παρενέργειες της συμφωνίας που είναι εξαιρετικά σημαντικές για το ζήτημα της φέτας. Για παράδειγμα, εάν κάποιος ανταγωνιστής χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι η Ε.Ε. και επομένως και η χώρα μας αναγνώρισαν τον όρο «φέτα» ή «τύπου φέτα σε λευκό τυρί», το οποίο ούτε καν τη χημική σύσταση της φέτας δεν τηρεί, διότι στον Καναδά προέρχεται από αγελαδινό γάλα. Καταλαβαίνετε ότι εκεί υπάρχει ένα νομικό πάτημα, για να ξηλωθεί, και γι' αυτό φωνάζουμε για το ζήτημα της φέτας, όλη η ιστορία της ονομασίας προέλευσης και της προστασίας της.
 

Έχουμε πει και το αναφέραμε και στην αντιπροσωπεία των Καναδών βουλευτών πριν λίγες μέρες, ότι για μας το κρίσιμο δεν είναι τόσο η αγορά του Καναδά, αλλά το γεγονός ότιξηλώνεται το πουλόβερτης προστασίας της φέτας και αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Μιλάμε για μια συμφωνία που μπορεί να αποβεί καταστροφική για την ελληνική κτηνοτροφία και για το προϊόν της φέτας. Επίσης, στους βουλευτές του Καναδά επισημάναμε το γεγονός ότι χώρα «Καναδάς» υπάρχει, χώρα «τύπου Καναδάς» δεν υπάρχει. Ομοίως, «φέτα» υπάρχει και είναι ελληνική και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, «τύπου φέτα» δεν υπάρχει!

Θα ήθελα να θέσω και κάποια ακόμα ερωτήματα που αφορούν στην κτηνοτροφία και το υπουργείο σας:

  • Ισχύουν οι πληροφορίες ότι, ύστερα από την κατάργηση της υποχρεωτικής αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος που χρησιμοποιείται για γαλακτοκομικά προϊόντα, για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως ελληνικό και να πάρει το προαιρετικό ελληνικό σήμα, θα πρέπει να έχει μόνο κατά 75% ως πρώτη ύλη γάλα εγχώριας παραγωγής; Ισχύει ότι η πρόταση από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και ειδικότερα του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ήταν για ποσοστό 100% και αυτό άλλαξε στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου, ύστερα από πιέσεις του δικού σας υπουργείου;
  • Υπάρχει περίπτωση να επανέλθει από την πλευρά του υπουργείου σας η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος στα ράφια των σουπερμάρκετ, επιλογή που ακόμη κι ο σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει χαρακτηρίσει ως καταστροφική για την ελληνικη κτηνοτροφία; Θέλουμε και γι' αυτό μια απάντηση ή τουλάχιστον, εάν σκέφτεστε κάτι σε σχέση με αυτά, να έρθετε εγκαίρως στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, για να ξεδιπλώσετε τις σκέψεις σας και να ακούσετε τις δικές μας απόψεις και τοποθετήσεις.
  • Επειδή το πολιτικό σύστημα επικεντρώνεται στην καταγγελία των συντεχνιών που συνήθως ως τέτοιες ορίζει τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους επιμέρους κλάδους και επειδή είστε σε ένα ευαίσθητο υπουργείο, θα ήθελα να ξέρω εάν δέχεστε και για τα παραπάνω που ανέφερα, πιέσεις από καρτέλ της γαλακτοβιομηχανίας.